Комбинацията от бадеми и розмарин ще сътвори вкусно чудо за

...
Комбинацията от бадеми и розмарин ще сътвори вкусно чудо за
Коментари Харесай

Блестяща памет с препечени бадеми и розмарин

Комбинацията от бадеми и розмарин ще сътвори вкусно знамение за мозъка и паметта ви, изключително в случай че сте от хората, които боравят с доста и разнородна информация всекидневно.

Бадемите са суперполезни ядки. Съдържат фениланин – вещество, което оказва помощ на мозъка да създава допамин, адреналин и норадреналин. Честата консумация на бадеми оказва помощ за възстановяване на паметта и превъзмогване на проблеми с депресията. Поради високото си наличие на мастни киселини и други хранителни субстанции бадемите подтикват функционалността на мозъка и нервната система. Освен това съдържат микроелементи и полиненаситени мастни киселини, чиито дефицит може да засегне процесите на мозъка. Тези ядки са значим източник на вода, протеини, мазнини, въглехидрати и целулоза; витамини B1, B2, PP, C, A, D и E; калций, фосфор, желязо, калий, натрий, магнезий, сяра, хлор, манган, мед и цинк; също по този начин

съдържат 8 незаменими аминокиселини

Колкото потребни са бадемите, толкоз е и розмаринът. Установено е, че миризмата му може да помогне за възстановяване на умственото развиване. Освен това тази фалшификация може да усили скоростта и ефикасността, с които мозъкът обработва информацията. Розмаринът спомага и за поощряване на последните мемоари, само че също по този начин оказва помощ и на паметта да запази елементарни неща, да вземем за пример дневни обстоятелства, дати, задания или места, където са оставени някакви неща.

За да си приготвите чудната композиция, са ви нужни:

2 чаши пресни цели бадеми (340 г), 1 суп. л. кокосово масло (16 г), 1 суп. л. ситно нарязан свеж розмарин (10 г), 1/2 ч. л. чили на прахуляк (2.46 мг) (по избор), 3/4 ч. л. морска сол (3.7 мг) и щипка счукан червен пипер.

Загрейте фурната на 165 C. Поставете хартия за печене в огромна тава и оставете настрани. В купа смесете добре всички съставки, до момента в който бадемите се покрият отмерено. Поставете пласт от бадемовата примес върху тавата и сложете във фурната. Печете в продължение на 20 минути или до момента в който станат леко препечени. Оставете да изстинат до стайна температура и по-късно можете да им се насладите!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР