Комарите безспорно са едни от най-неприятните насекоми. Ако сте от

...
Комарите безспорно са едни от най-неприятните насекоми. Ако сте от
Коментари Харесай

Няма да повярвате , че това най-много привлича комарите

Комарите несъмнено са едни от най-неприятните инсекти. Ако сте от хората, които обичат да прекарват време измежду природата или пък живеете наоколо до река, то сигурно няма да можете елементарно да се отървете от тях.

За жал ухапванията от комарите не са напълно безобидни. Освен, че са съпроводени със сърбеж и зачервявания, те могат да отключат и редица алергични реакции.

Добрата вест е, в случай че можем по този начин да я назовем, че някои хора не са стръв за комарите, а други пък напълно не могат да се похвалят с това.

Какво най-вече притегля комарите?

Доказано е, че някои цветове притеглят тези хапещи инсекти, от които мъчно съумяваме да се отървем. Направени са били изследвания, които сочат, че комарите разчитат главно на зрението си през нощта. Ако сте облечени с черно, мрачно синьо или алено, те доста по-лесно ще ви открият.

Освен по цветовете, комарите елементарно съумяват да се доберат до жертвите си, с помощта на положителното си подушване. Те надушват характерни миризми и незабавно се насочват към тях.

Тези инсекти разграничават въглеродния диоксид, който хората произвеждаме при издишване. Ако го усетят, ще ви атакуван.

Те също съумяват да доловят и млечната киселина, която се подтиква посредством потене. На някои хора може и да им звучи необичайно, само че хапещите инсекти избират жертви, чиято кръвна група е нулева.

Как да се предпазим от тях?

Има доста способи за предотвратяване от комари. Репеленти се продават на всички места. Добре е обаче да заложим на натуралните средства, които могат да се употребяват от всеки, в това число и от дребни деца.

Можете да се доверите на етерични масла, както и да се обличате уместно, когато ходите на разходка измежду природата.

Пазете се от комарите, тъй като техните ухапвания освен са неприятни, само че и могат да причинят алергична реакция.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР