Командирован работник да получава поне минималното възнаграждение в страната, в

...
Командирован работник да получава поне минималното възнаграждение в страната, в
Коментари Харесай

Командировани работници ще вземат колкото западноевропейците

Командирован служащ да получава най-малко минималното заплащане в страната, в която е изпратен. Това плануват промени в наредбата за изискванията и реда за командироване и изпращане на служащи и чиновници, качена за публично разискване, представена от вестник " Труд ".

Така да вземем за пример, в случай че компанията ви прати на работа във Франция или Германия, би трябвало да ви заплаща не по-малка заплата от минималната работна заплата или от минималните ставки на възнаграждение, открити за същата или сходна работа в приемащата страна.

Целта на измененията е да се съблюдава, показват вносителите от Министерството на труда и обществената политика.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Франция предлага отпущането на средства от бюджета на Европейски Съюз да...

Друга смяна планува работодателят да обезпечи на служителя изискванията за жилищно настаняване, които са наложителни за локалните работодатели. Така се основава равнопоставеност, защото командированите служащи няма да са задължени да поемат разноски за настаняване, каквито не се дължат и от локалните служащи, изясняват вносителите.

Регламентират се и разпоредбите, в случай че шефът реши да реалокира служащия от една страна в друга краткотрайно, с цел да се довърши предоставената работа. Ако това се прави от второ дружество, то би трябвало да се подписа в допълнение съглашение към трудовия контракт, с което да се уговарят съответните права и обвързване за периода на работа на новото място.

Освен това работодателят ще бъде задължен да поеме разноските на служащия за път, настаняване и храна, каквито се ползват по отношение на локалните чиновници в страната, в която е осъществено първичното командироване.

Резултат от разпоредбите за командированите служащи бяха и.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР