Командировъчните на международните шофьори се увеличават от 27 на 50

...
Командировъчните на международните шофьори се увеличават от 27 на 50
Коментари Харесай

Командировъчните на международните шофьори - 50 евро дневно при индивидуален курс

Командировъчните на интернационалните водачи се усилват от 27 на 50 евро дневно, когато курсът се извършва от един водач - това планува план за промени в Наредбата за служебните командировки и специализации в чужбина.

Бизнесът, синдикатите и държавното управление ще разискват документа тази седмица, след което той ще бъде гласуван от държавното управление.

Според плана, когато курсът се извършва от екип от двама водачи, нарастването на командировъчните пари е от 21 на 45 евро.

Размерът на командировъчните пари, които получава личният състав на " Сухоземни транспортни средства ", са избрани още през далечната 2007 година и оттогава не са обновени, се показва в отчета към плана от Министерството на превоза.

За съпоставяне в прилежаща Румъния, по информация на браншови организации в автомобилния превоз, откритият най-малко на дневната ставка на разноските за командировъчни възлиза на 35 евро, като размерът може да бъде повишен два пъти и половина и да доближи до 87,5 евро, написа още в документа.

Очаква се нарастването на командировъчните да понижи отрицателното въздействие на инфлационните процеси от 2007 година насам. Посочва се, че дефицитът на професионални водачи е проблем и в европейски проект и страни като Англия и Испания оферират по-изгодни стопански условия за практикуване на специалността.

В тази връзка приемането на направеното предложение за промени е неотложно с оглед прекратяване на трудовата миграция. В усложнената конюнктура, подбудена от разпространяването на Covid-19, е още по-наложително да бъдат подкрепени професионалните водачи, тъй че да бъде обезпечено осъществяването на транспортните услуги и недопускането на срив в снабдителните вериги на артикули, написа още в отчета.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР