Командирът на проруските бунтовници в отцепилата се от Украйна Донецка

...
Командирът на проруските бунтовници в отцепилата се от Украйна Донецка
Коментари Харесай

Лидерът на Донецката народна република е убит при взрив

Командирът на проруските бунтовници в отделилата се от Украйна Донецка област Александър Захарченко е умрял при детонация на бомба в кафене в Донецк, съобщи Ройтерс, като се базира на съветски медии.
 
Администрацията на " президента " на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) удостовери, че Захарченко " е получил смъртоносно пострадване " след гърмеж към 17,30 ч. (и българско време) в ресторант " Сепар ". Най-малко трима души били ранени, заяви ТАСС.
 
Гибелта на Александър Захарченко бе доказана от Донецката осведомителна организация - формалната медия на така наречен ДНР, представена от Ройтерс.
 
Русия упрекна Украйна за убийството нас Захарченко, предадоха Ройтерс и ТАСС. " Има всички учредения да се допуска, че зад убийството стои режимът в Киев, който нееднократно е употребявал сходни способи за премахване на инакомислещи и неуместни хора ", съобщи говорителката на съветското министерство на външните работи Мария Захарова, представена от ТАСС. Тя упрекна прозападните управляващи в Украйна, че вместо да изпълнят Минските съглашения и да търсят решение на вътрешния спор, " киевската партия на войната осъществя терористичен сюжет, обърквайки в допълнение така и така комплицираната конюнктура в района ".
 
Смъртта на Захарченко демонстрира, че Киев е решил да стартира " кървава битка " и се е отказал от обещанията си да търси мир, сподели Захарова, представена от Ройтерс. Говорителката на съветското външно министерство прикани интернационалната общественост да изиска от Киев независимо следствие на убийството на ръководителя на самопровъзгласилата се Донецка национална република. Като се има поради " марионетността на политическата система на Украйна ", интернационалната общественост би трябвало и да управлява това следствие, добави тя.-->
 
Председателят на Народния съвет (парламента) на ДНР Денис Пушилин също упрекна украинските управляващи, че стоят зад покушението, съобщи ТАСС.
 
През април 2014 година Александър Захарченко дружно с други сепаратисти взе участие в интервенцията по завладяването на постройката на градската администрация в Донецк. По-късно през годината той бе определен за " министър председател " и за " президент " на самопровъзгласилата се ДНР.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР