Командирът на 3-та десантно-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна

...
Командирът на 3-та десантно-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна
Коментари Харесай

Украйна съобщава за руски загуби и отвоюване на територия в Бахмут

Командирът на 3-та десантно-щурмова бригада на въоръжените сили на Украйна Андрий Билецки сподели, че предходния ден вследствие на сполучливото локално контранастъпление на украинските войски край Бахмут е бил нанесен пагубен удар на части от 72-ра бригада на съветска войска , цитира думите му Руската работа на Би Би Си.

Става въпрос за 72-ра мотострелкова бригада от трети армейски корпус на Сухопътните войски на Русия, образувана в Оренбургска област през 2022 година

Според Билецки " 6-та и 8-ма рота на дивизията са изцяло унищожени дружно със забележителен брой бойни бронирани машини ".

Освен това, сподели Билецки, вследствие на интервенцията въоръжените сили на Украйна са заловили забележителен брой пленници, а 3-ти щурмови отряд на ЧВК " Вагнер " е претърпял огромни загуби .

Командването на въоръжените сили на Украйна оповестява, че при настъпателните интервенции е изцяло освободен регион с широчина 3 км и дълбочина 2,6 км , само че точните координати на този квадрат не се прецизират.

Според някои източници ръководителят на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин е удостоверил, че бойците от 72-ра бригада са избягали . Руското министерство на защитата не е коментирало информацията.

Бахмут остава най-горещият сектор от фронта в Украйна с огромен брой жертви и от двете страни.

Заради военните дейности Би Би Си прави конкретизиране, че не може навреме да удостовери информацията на формалните лица на воюващите страни.
 Пригожин още не вижда обещаните снаряди
Пригожин още не вижда обещаните снаряди

Той не желае да " скапва " парада днес
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР