Колумбия. Земи, които повече от половин век бяха контролирани от

...
Колумбия. Земи, които повече от половин век бяха контролирани от
Коментари Харесай

Зелена светлина: Непознати видове са открити в земите на бунтовници от ФАРК

Колумбия. Земи, които повече от половин век бяха следени от най-голямата революционна формация в Южна Америка - ФАРК. През 2017-та над 7 хиляди нейни членове сложиха оръжие, а ФАРК се отхвърли от желанието си да смъква ръководството на страната. Цел, която се опитваше да реализира против 12 държавни управления. След отдръпването на бунтовниците, в региона, който до неотдавна беше под техен надзор, влязоха учените. Зоната се оказа неизследан парадайс.

ХУАН МАНУЕЛ, президент на Колумбия: Експедицията, която организирахме, беше в 20 зони. Тя нямаше да бъде допустима, в случай че не беше реализиран мир. Преди никой не можеше да влезе в този регион. Но с помощта на мира, в този момент там са учените.
Тайните на региона бяха разкрити пред откривателите от локалните поданици. Проучването на зоната се очакваше да има резултат; огромните открития, обаче, изненадаха и най-амбициозните участници в експедицията.
АЛЕХАНДРО ОЛАЯ, Институт за просвета, проучване и нововъведения: Учените откриха 93 хипотетични нови типове, които принадлежат към нови групи растения, птици и влечуги.
Повечето към момента нямат имена. Но колумбийските учени са решили да прибавят към научните им названия и думата „ мир ", с цел да припомня в бъдеще по какъв начин са били открити.

МАРИЕЛА ОСОРНО, откривател: Тези две растения намерихме в региона сред Амазонка и Андите. Най-любопитното e, че открихме тип, който тук се среща в обилие, а даже към момента няма име. Попаднахме на един нов тип жаба на височина към 700 метра над~морското ниво. Но даже и в този регион, тя не се среща постоянно, тъй че е доста специфична.
И това е единствено началото. Проучването на тогавашния регион, следен oт ФАРК, продължава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР