Колоната завърши пътя си в Морската градина, където пред паметника

...
Колоната завърши пътя си в Морската градина, където пред паметника
Коментари Харесай

Академичният колектив на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ със зрелищно факелно шествие по повод 60-тата си годишнина

Колоната приключи пътя си в Морската градина, където пред паметника на патрона – професор Асен Златаров, бяха положени венци и цветя от ректора на Университета, проф. Христо Бозов

Денят, в който преди 60 години първият студент е прекрачил прага на Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “-Бургас, 6 октомври,  бе маркиран с небивало атрактивно и внушително факелно шествие. С портрета на своя патрон и университетското знаме отпред, следвани от внушителното каре на университетското управление, облечено в тоги, шествието потегли от Компаса на ул. Александровска. Зад своите преподаватели се подредиха десетки студенти с факли, символизиращи непрестанния огън на знанието и приемствеността в предаването му от потомство на потомство. Студентски съвет бе поръчал за всички участници   специфични фланелки с логото на Университета.

Шествието мина пред Община-Бургас и продължи по улица Богориди, предизвиквайки необикновен екстаз измежду бургазлии и посетители на града, които ръкопляскаха на участниците. В редиците даже непринудено се включиха млади фамилии с деца и с бебета в колички, искащи да изразят съпричастието си към университетския празник.

Колоната приключи пътя си в Морската градина, където пред паметника на патрона – професор Асен Златаров, бяха положени венци и цветя от ректора на Университета, проф. Христо Бозов, в символ на съпричастие към университетския празник - и от зам. регионалния шеф Владимир Крумов и зам. ректора на БСУ, проф. Мария Алексиева, както и от  студентите. „ Нашият патрон ни е водил към разцвет към този момент 60 години, да ни води по този начин и отсега нататък! “, обърна се към университетския колектив ректорът, проф. Бозов.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР