Колкото повече време минава, толкова повече научаваме за по-новите симптоми

...
Колкото повече време минава, толкова повече научаваме за по-новите симптоми
Коментари Харесай

Хълцане, болки в очите.. новите симптоми на КОВИД

Колкото повече време минава, толкоз повече научаваме за по-новите признаци на ковид а.

Пандемията на ковид а сковава света и с изключение на най-честите признаци - висока температура, честа суха кашлица и загуба на подушване и усет, непрекъснато се появяват нови признаци.

Сега учените показаха следните странни и необикновени признаци на Covid-19:

Обрив

Този признак е малко по-труден за диагностициране. Американски кожни лекари допускат, че обривът може да демонстрира и ковид.

Ето за какво, в случай че имате сърбеж по кожата, непълен обрив, мехури, които наподобяват на морбили и кръгли, петна по кожата, както и дребни петна, би трябвало да се консултирате с доктор.

Честото вървене до тоалетната

Общопрактикуващият доктор доктор Диана Гол твърди, че хората, инфектирани с ковид , могат да виждат „ фини промени в своите стомашно-чревни привички “, преди да бъдат диагностицирани.

Тя предизвестява пациентите да бъдат внимателни при „ по-меки изпражнения и по-чести визити на тоалетната, защото това може да е симптом на зараза “.

Бръмчене и ромолене в тялото

След поредност от отчети на инфектирани с ковид консуматори на Twitter, твърдящи, че се усещат като мехурчеста таблетка, разтваряща се във вода или протичаща през тялото им, учените стигнаха до заключението, че това може да е автоимунен отговор, обвързван с реакция на нервната система към Пациенти с Covid-19.

Болка в очите

Според отчет на клиниката MaJo, Covid-19 може също да аргументи очни проблеми като увеличени, зачервени кръвоносни съдове, подути клепачи, прекалено сълзене и нараснало обособяване. Въпреки че към момента не е посочен като един от най-редките признаци в листата на Световната здравна организация, той се оповестява по-често при случаи на тежки инфекции, които също загатват нарасналата сензитивност към светлина като един от признаците.

Хълцане

Този хипотетичен признак се дължи на случая с 62-годишен мъж от Чикаго, който е бил диагностициран с Covid-19 след четири дни настойчиво хълцане.

Според отчет, оповестен в American Journal of Emergency Medicine, сканиране на белия дроб демонстрира, че пациентът е понижил потенциала на белите дробове. Но даже този признак към момента не е включен в формалния лист на Световната здравна организация (СЗО).

Загуба на слуха

Загубата на подушване и усет е прочут признак, само че откриватели от Медицинския факултет на Университета Джон Хопкинс споделят, че ковид ът визира освен носа и гърлото, само че и ухото и мастоидните кости на черепа.

Халюцинации

Този признак може да бъде обвързван с делириум, съобщаван от някои пациенти с ковид. А точно, разнообразни леки до тежки халюцинации в последно време се свързват с по-тежки случаи на болестта.

Преглед на изследвания, оповестен в списанието Psychology Research and Behavior Management, допуска, че признаците на неуравновесеност могат да бъдат свързани с пандемията на Covid-19.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР