Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари на ИТН, че подкрепиха

...
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари на ИТН, че подкрепиха
Коментари Харесай

Борисов благодари на ИТН за подкрепата при избора на Назарян

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов благодари на Има Такъв Народ, че поддържаха претендента им за ръководител на Народно събрание Рая Назарян. Той съобщи и дали и по какъв начин това ще повлияе на договарянията за постоянен кабинет:

„ Тайно се надявах, по тази причина изпратих Деница Сачева и Теменужка, този жест да го създадат ПП-ДБ. За страдание те са се капсурали. Благодаря на тази партия, която пое пасива, имаме преговорен екип, имаме смисъл по политики. Към днешна дата можем да благодарим на сътрудниците от Има Такъв Народ, че поеха целия пасив и всички се упражниха върху тях, единствено тъй като устояха опцията да тръгнеме за процедури за конституция. Не бих върнал на никого жест, тъй като подобен не е пожелан. Ние имаме първи мандат, който гласоподавателите с над 11% желаят от ГЕРБ “

По-раноБорисов изрази отчаяние от държанието на Христо Иванов от „ Да,България “, който за повторно го изоставял „ самичък да се оправя “:

„ Съжалявам, че за повторно Христо Иванов ми прави този номер - вкарваме промени в Конституцията, поддържам всичко, което прави и по-късно той дезертира, отпътува си за Брюксел, и ме оставя да се оправям в кашата. Нито е почтено, нито е честно да се скриеш в подобен миг. Сега с кого, в случай че не с Политическа партия и Демократична България, може да изберем ръководител? Логично е. “

Припомняме, чеИванов подаде оставка като министър на правораздаването през 2015 година, тъй като болшинството в Народното събрание резервира политическото въздействие в разпределението на квотите в магистратската и парламентарната квоти в съдийската и прокурорската колегии на Висшия правосъден съвет. Сега мотив за оставката му станаха слабите изборни резултати на " Продължаваме промяната - Демократична България ".
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР