Колкото повече време минава, толкова по-заети ставаме. Ако имате чувството,

...
Колкото повече време минава, толкова по-заети ставаме. Ако имате чувството,
Коментари Харесай

Как да бъдем по-организирани и да не закъсняваме?

Колкото повече време минава, толкоз по-заети ставаме. Ако имате възприятието, че времето се изплъзва сред пръстите ви, значи е време да сложите ред в всекидневието си. За да можете да се справяте със отговорностите си би трябвало да се научите да бъдете проведени. Разбира се, това звучи като нещо обикновено, само че не е лека задача. Предлагаме ви следните препоръки, които ще оказват помощ да подредите дилемите си и да успявате да се справяте в период.

1. Ефективно потребление на времето

Разпределянето на времето е основно и има значима роля в живота на всеки. Имаме единствено 24 часа дневно, а дилемите ни рядко се вписват в тях и лишават повече време. Трябва да се научите да подреждате нещата по значимост и да знаете точното време, което ще ви отнеме осъществяването на задачата, като оставите няколко минути в задатък, за всеки случай. Това ще ви разреши да вършите повече работа денем. Поставяйте си крайни периоди за осъществяването на най-важните задания.

 Как да бъдем по-организирани и да не закъсняваме? Pinterest

2. Организирайте пространството си у дома

Оправяйте леглото си откакто станете. Това звучи като нещо нищожно, само че основава рутина в всекидневието ви и към този момент сте отметнали една задача за деня. Подреждайте движимостите си постоянно, с цел да не губите време в търсене на предмети. Организирайте нещата си, по този начин, че да ви бъде комфортно.

3. Правете си лист със задания

Да сме по-организирани не е лесна задача, само че не и невъзможна. Ако вършиме лист с авансово премислените задания за идващия ден или седмица ще свикнете с рутината на осъществяването и ще се чувствате задоволени. Следвайте листата през целия ден и отмятайте дилемите една по една.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР