Колкото повече остаряваме, толкова по-трудно ни е да се отървем

...
Колкото повече остаряваме, толкова по-трудно ни е да се отървем
Коментари Харесай

4 хранителни навика, които ще ви помогнат да поддържате фигурата и здравето си след 40

Колкото повече остаряваме, толкоз по-трудно ни е да се отървем от непотребните килограми. Няма потребност да се измъчвате с диети и тренировки, верните хранителни привички ще ви оказват помощ да останете във форма, успокояват лекарите.

От нашето хранене зависи доста: благоденствие, въодушевление, кожа, коса и здраве като цяло. Ако в младостта изобилието от сладки, мазни и бързи храни не е водило до обилни промени, то с възрастта обстановката се трансформира. Да се отървете от непотребните килограми става все по-трудно, по тази причина е толкоз значимо да преразгледате питателните си привички.
Именно тези привички дефинират количеството сила, дефицитите, действието на стомашно-чревния тракт, хормоналната система, тежестта и даже настроението. Това е изключително видимо след 40 години. Важно е да не се паникьосвате, да не се укорявате, а да започнете да действате последователно.

Основното е да се обърне внимание на съставените елементи на диетата. Скоро ще забележите приятни промени, в случай че започнете да следвате следните правила.

Протеини всеки ден
Именно протеинът обезпечава онази задоволеност, която продължава дълго. А и тези калории са потребни, тъй като не се отсрочват по корема и ханша.

Останките от протеинови вериги - аминокиселини - се употребяват за създаване на хормони, коса и мускули, тъй че ще ви предпазят от меланхолия и ще поддържат млада кожа ви.
Изчисляването на дневния банкет на протеин е елементарно. Трябва да има 1-1,5 g на 1 kg тегло. Например, в 100 г пилешки гърди се съдържат 25 г протеин, а в пълнозърнестите макарони – 15 година

Не забравяйте за мазнините
Тук влизат в деяние триглицеридите и полиненаситените киселини, които поддържат кръвоносните съдове и са гориво за естрогените.

Мазнините не са зложелател на тялото, по тази причина не би трябвало да ги изключвате от диетата си. Те са от значително значение за всички системи и ви оказват помощ да останете здрави и енергични. За да сте сигурни, че мазнините носят единствено изгоди, наблегнете на храни, богати на полиненаситени мастни киселини - зехтин, риба, ядки. И, несъмнено, не забравяйте за животинските мазнини - месо и млечни артикули.

Включете зеленчуци в диетата си
Трябва да ядете зеленчуци всеки ден и е целесъобразно да ги консумирате на всяко хранене. Отделете половината порция за тези здравословни храни – моркови, зеле, билки, чушки, домати, краставици. Ако стомахът ви се подува, заменете суровите зеленчуци с варени или задушени.

Зеленчуците са освен източник на фибри, те имат и друга, по-малко известна специфична функционалност. Поддържат естествена чревна микрофлора, което значи липса на проблеми със стомашно-чревния тракт, мощен имунитет и добър метаболизъм.

Яжте " жива " храна
Говорим за артикули, които съдържат оптималната централизация на хранителни субстанции - витамини и минерали.
След 40 години тялото има потребност от йод - той поддържа либидото и здравето на гърдите. Витамин B12 защищава от меланхолия, както и витамин B6, който нормално се счита за „ витаминът на щастието “.

Не забравяйте за калция, който е от значително значение за здравето на костите. Съдържа се в млечните артикули, сините сливи, листните зеленчуци, карфиола и кокошите яйца.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР