Колкото по-възрастен става човек, толкова по-голям е рискът от депресия

...
Колкото по-възрастен става човек, толкова по-голям е рискът от депресия
Коментари Харесай

Пребори депресията с тези храни и витамини

Колкото по-възрастен става човек, толкоз по-голям е рискът от меланхолия или обособените му прояви - неприятно въодушевление, потиснатост и така нататък - това се дължи на възрастови промени в мозъка и други органи, споделят учените. Освен мощните медикаменти, които лекарите предписват в най-тежките случаи, има и по-лесен, безвреден и в това време ефикасен метод за подкрепяне на организма. Оказва се, че в хода на научните проучвания в разнообразни страни по света е било допустимо да се намерят субстанции и артикули, които в действителност понижават риска от меланхолия, подкрепят мозъка ни, действайки като естествени антидепресанти.
ПОВЕЧЕ РИБА
Едно изследване изследва равнището на меланхолия при хората в разнообразни райони според от потреблението на риба. Там, където се яде по-често, депресивните разстройства са доста по-рядко срещани, споделя специалистът.
Счита се, че скъпата Омега-3 киселина е натурален „ антидепресант “. Най-вече е в мазни морски риби като скумрия, камбала, херинга, сьомга. Омега-3 се съдържат и в орехите и листните зеленчуци.
Съвет: целесъобразно е да се вършат рибни дни приблизително 2 - 3 пъти седмично.
" ВИТАМИНИ НА ЩАСТИЕТО "
Черният дроб на тресчица също е добър за битка с депресията. Това е по този начин основно, тъй като е най-богатият източник на витамин D. Като цяло е потвърдено, че главните витамини, които оказват помощ за предотвратяване от меланхолия, са:
- витамин D. Освен в черния дроб на тресчица, той може да се откри в яйца, херинга, камбала, скумрия, говежди черен дроб;
- Витамини от група В: В2, В6, В9.
* B2 (рибофлавин): има доста в овесената каша, елда, зелен грах, спанак, зеле. От животинските артикули - яйца, краве мляко, карантия: бъбреци, черен дроб. Експертите по дългоденствие предлагат да се облягате повече на растителни източници на витамин В2.
* B6 (пиридоксин): среща се в цитрусови плодове, зеле, орехи, лешници, ягоди, череши, спанак, елда, просо, както и в говежди черен дроб, свинско месо.
* B9 (фолиева киселина): картофи, фасул, банани, леща, цвекло, авокадо, домати.
НАМАЛЕТЕ ГЛУТЕНА, ДОБАВЕТЕ КВИНОА
Всъщност единствено дребен % от хората на Земята имат заболяване, при което тялото " не приема " глутен - протеин, който е част от множеството зърнени култури: пшеница, ръж, ечемик. Ако нямате такава диагноза, тогава е безсмислено да се подлагате на безглутенова диета, която в този момент е съвременна на Запад, за цялостен живот, ограничавайки се по доста способи и това ще добави непотребен стрес, споделят специалистите.
От време на време обаче намаляването на количеството храни с глутен във вашата диета - най-малко самун и зърнени храни може да бъде от изгода.
Съвет: в случай че чувствате меланхолия, горест и отчаяние, можете краткотрайно да преминете към самун с царевично брашно и да готвите каша и гарнитури от елда и киноа - тази зърнена просвета към този момент е елементарно да се откри в магазините.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР