Колкото по-често мием косата си, тя толкова по-бързо се омазнява

...
Колкото по-често мием косата си, тя толкова по-бързо се омазнява
Коментари Харесай

Тренираме косата си да се омазнява по-малко?

Колкото по-често мием косата си, тя толкоз по-бързо се омазнява още веднъж. Как да се измъкнем от омагьосания кръг?

Според някои фризьори и стилисти, в случай че лека-полека понижим честотата на миене и изберем верните артикули за коса през този интервал, резултатът най-после ще бъде по-малко омазняване и изцяло по-здрав и хубав косъм.

Дали в действителност е по този начин? Фризьорът Род Аркър се пробва да отговори. 

Според него, тази тактика може да даде краткотрайни резултати, само че никога не може да се трансформира в решение на казуса в дълготраен проект. Скалпът ни няма памет, по тази причина даже и на момента да проработи почивката от многото артикули, след време омазняването още веднъж ще се завърне.

 Тренираме косата си да се омазнява по-малко?

Затова Род предлага без значение какво е времето на открито да продължим да си мием косата през ден или два, само че да се съсредоточим върху това какви артикули използваме. Ако косата ни е естествено по-мазна, можем да вмъкнем в рутината си един път седмично по-силен почистващ шампоан. Останалите артикули също би трябвало да са деликатно подбрани.

Трябва да помним обаче, че в случай че на етикета на някой еликсир написа “за мазна коса ”, това не значи, че е най-хубавият за вашите потребности. Консултирайте се с фризьора си за това кои артикули съгласно него ще са най-подходящи за вас.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР