Колкото и странно да звучи, но хората в повечето случаи

...
Колкото и странно да звучи, но хората в повечето случаи
Коментари Харесай

И половин час сън ободрява, ако сте отпуснати

Колкото и необичайно да звучи, само че хората в множеството случаи не могат да спят добре, защото не могат както би трябвало да се провиснал. Това настояват канадски психолози.

Ако сложите котка или дете върху пясък, изчакате те да се успокоят и да заспят, а по-късно ги повдигнете, то върху пясъка ще остане отпечатък от тялото им.

Ако извършите същия опит с възрастен човек, то върху пясъка ще остане отпечатък единствено от дълбоки вдлъбнатини от лопатките му, а останалите елементи на тялото, поради хроничното, рутинно напрежение на мускулите ще се допират доста по-слабо до пясъка и няма да се отпечатат върху него.

Трябва да се научите да освобождавате тялото си от мускулното напрежение. Такова положение разрешава на тялото доста по-добре да си почине.

 Спане

Научите ли се да го вършиме, и половин час ще ви е задоволителен, за разлика от елементарния ви метод на сън, при който се чувствате като пребити даже след 10 часа в леглото.

Водачите на кервани в пустинята са овладели този способ, който им е доста потребен, защото те не могат да се задържат дълго време измежду пясъците и са принудени до най-малко да съкратят съня си.

Продължителността на отмора при тях се компенсира с цялостното освобождение на тялото от мускулното напрежение, което дава цялостно възобновяване на изморения организъм.

Ако сте привикнали да заспивате на една страна, когато си легнете, повдигнете ръката си на двадесет сантиметра височина, без да я сгъвате, и я дръжте по този начин две минути.

Същото направете и със свободния си крайник. След това се отпуснете за една-две минутки и повторете двете извършения, като няма значение дали първо ще вдигате крайници или ръката.

Ако пък сте привикнали да заспивате по тил, вдигнете двете си ръце и ги задръжте в изправено състояние две минути. Докато лежите, вдигнете единия си крайник на към 20 сантиметра и го дръжте обтегнат към две минути. Повторете и с другия крайник.

Отпуснете се за две минутки и повторете упражненията два пъти. Ако заспивате постоянно по стомах, също ви чакат извършения преди заспиване.

Като докосвате с коляно чаршафа, вдигнете ходилото си на двадесет сантиметра и задръжте по този начин две минути. Повторете с другия крайник. Отпуснете се и повторете упражнението още един път.

Има още едно доста дейно приспивно средство – като лежите със затворени очи, извъртете ги нагоре, все едно желаете да погледнете към вътрешната повърхнина на челото си. Ще заспите тъкмо след няколко секунди.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР