Колкото и предпочитана и обичана напитка да е кафето, малко

...
Колкото и предпочитана и обичана напитка да е кафето, малко
Коментари Харесай

Сметана за кафе – защо е важно да я избягваме?


Колкото и желана и обичана напитка да е кафето, малко са хората, които го употребяват чисто, или черно. По-плътният усет на кафето със сметана е прекомерно съблазнителен, само че, става известно – рисков заради

някои опасности за здравето, които носи. Те идват от наличието на някои субстанции в сметаната за кафе, без значение дали течна или суха . Почти всеки друг тип от нея съдържа добавки, нито една от които не би могла да се окачестви като потребна за здравето.

Най-интересната специфичност на множеството видове сметана за кафе е, че в тях съвсем не се открива същинска сметана, макар подвеждащия външен тип. Изследвания на състава им демонстрира, че прелестно гъстата

консистенция се дължи най-много на високото наличие на една характерна съставна част в тях – карагенан . Той е прочут и като добавката с код Е407 от етикета на разнообразни хранителни артикули. Известен е и с това, че при постоянна консумация предизвика разнообразни храносмилателни проблеми и възпалителни процеси по лигавицата на чревния тракт.

Дългият период на валидност на сметанките за кафе е доказателство за наличието в състава им и на опредлеени консерванти . Дори в дребни количества, при постоянна консумация те носят отрицателни последици за здравето.

Трансмазнининте са още една от съставките в сметаните за кафе, които носят вреди. Ако карагенанът носи плътният външен тип на тези артикули, то за усетът им, наподобяващ същинска сметана, съществени заслуги носят трансмазнините в тях. Редица изследвания демонстрират, че това са най-вредните за здравето мазнини и към този момент са в действие процеси по всеобщата възбрана за използването им в хранителната промишленост.

Свързани публикации.. Трансмазнините може да се забранят за приложимост в храни 1 Кафето може и да не има ободряваща мощ 0 Обмислят възбрана на кафето в капсули 0

Всяка форма на сметана за кафе, която е подсладена, или носи избран мирис, дължи тези си вкусови качества на изкуствени, и доста евентуално – нездравословни съставки.

Факт е, че сметаната за кафе е съвсем напълно неестествен артикул . За феновете на ароматната ободряваща напитка е доста по-добре да я заменят с мляко или напълно да я откажат. Поставянето на сметана в кафето е образец за това по какъв начин един естествено безпаричен на рискови съставки артикул може да се трансформира в всекидневен източник на нездравословни за здравето ни химични съединения.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР