Колкото и нескромно да звучи, България успя да затвори най-много

...
Колкото и нескромно да звучи, България успя да затвори най-много
Коментари Харесай

Павлова не видя големи неуспехи на европредседателството, не счете пакет Мобилност за неуспех

Колкото и нескромно да звучи, България съумя да затвори най-вече досиета от Триото – от 105 досиета успяхме да придвижим или затворим 78. Сигурно можеше и повече – по този начин към този момент някогашният министър за европредседателството Лиляна Павлова отговори на въпрос на БГНЕС
Все отново Павлова уточни един тип " неуспехи " т.е. какво би желала да реализира повече – общоевропейско решение по тематиката за единната европейска система за миграцията. Други „ неуспехи “ - енергийният съюз и банковият съюз, само че нямало по какъв начин в границите на шест месеца да се придвижи цялото належащо законодателство.
Що се отнася до пакет " Мобилност " и за какво не сме го прокарали до момента в който бяхме европредседатели (въпрос на в. " 24 часа " ), коментарът беше, че по времето на европредседателството се работело интензивно, само че трябвало да има по-балансиран метод. Министър Московски беше извънредно корав и безапелационен, акцентира Павлова. И се оплака, че имало даже публично писмо от някои страни-членки (т.нар. European Road Alliance, в който влизат Австрия, Белгия, Дания, Франция, Германия, Италия, Люксембург, Норвегия и Швеция) че Московски доста си разрешавал да пази българската позиция.
Приемането в Шенген и еврозоната няма нищо общо с председателството, за постигането на тези цели сме изпълнили обективните критерии – става въпрос за такива критерии, настоя Павлова в отговор на запитване на К2 за какво не сме съумели да създадем решителната крачка към тези лелеяни цели. Държим да бъдем оценени по ясно измеримите критерии, счита отиващият си министър на европредседателството ни.
Колко платихме?
Павлова направи и сметка какъв брой ни е коствало европредседателството, като подсети, че бюджетната рамка беше тригодишна. Първоначално сме планували 166 млн. лв., само че сме икономисали 22 млн. лв.. Всичко това е отишло за застраховане на организация, сигурност, на поправки – на НДК, на резиденция " Бояна ". Без ремонтите обаче председателството коствало 62 млн. лв., въпреки че имало доста повече извършени събития – 300 с 35 000 участници, а сме очаквали 20 000.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР