Колкото и да обичаме нашите любимци, все някога ще ни

...
Колкото и да обичаме нашите любимци, все някога ще ни
Коментари Харесай

Съвети при избора на временен гледач за животното ви

Колкото и да обичаме нашите любимци, все в миналото ще ни се наложи да ги оставим за ден-два, или малко повече.

Причините могат да бъдат всевъзможни – да вземем за пример, толкоз мечтаната ни отмора, меден месец, събиране или даже отрицателна обстановка, в която би трябвало да реагираме.

Тогава може да се наложи да оставим любимеца за няколко дни. Подходът тук е прочут – имаме потребност от краткотраен гледач.

Как да изберем краткотраен гледач за нашия домакински любим?

1. Изберете Ваш другар или прочут. Не оставяйте Вашето животно с човек, на който нямате доверие! Вие би трябвало да сте сигурни, че краткотрайният гледач на домашния любим ще се отнася добре с вашата животинка и че знае по какъв начин да се грижи за нея. Освен от позиция на държанието на индивида към животното Ви, би трябвало да се вземе под внимание и мястото, където ще бъде гледачът. Знаем, че най-често това ще бъде Вашият дом. Винаги бъдете деликатни, когато става дума за дома, за скъпите предмети там и за дребния Ви най-хубав другар.

2. Опознайте по-добре гледача, който ще наемете. Дори той да бъде Ваш прочут, срещнете животинката си с индивида, който ще го гледа до момента в който Ви няма. Обсъдете вероятни характерни потребности на любимеца си – медикаменти, лечения, страхове, държание, както и просто ежедневната рутина. Много е значимо краткотрайният гледач на животното да знае къде има незабавен ветеринарен кабинет, който може да се посети при инцидентни обстановки!

Животното Ви би трябвало да се усеща като вкъщи с този човек, не би трябвало да се опасява или тормози от него. Ако то не се усеща добре с съответния гледач, обмислете вид с различен.

3. Ако изберете професионален гледач на животни, той би трябвало да бъде квалифициран за първа помощ. Също би трябвало да знае всякаква съществена информация за животното Ви и да има контракт за услугата. Той би трябвало да бъде известен от рано за датата на Вашето неявяване.

4. Трябва да имате вероятен непрекъснат контакт с краткотрайния гледач, който ще изберете. Запишете неговия телефон и осигурете спомагателен метод за връзка при потребност. Уведомете гледача за вероятни визити, които да чака. Храната, която оставяте за интервала, в който ще отсъствате би трябвало да е задоволително – в случай че не е, уведомете гледача от кое място да я набави.

 Гледач на животн

Временният гледач на домашни любимци би трябвало да бъде прочут на Вас или експерт, виновен и любящ към животните човек, който има отлична визия по какъв начин да се грижи за домашния Ви любим, изключително в случай че интервалът, в който ще отсъствате, е по-дълъг от 2 дни!

Изборът е доста значим и сериозен развой, който би трябвало да бъде премислен добре. Наблюдавайте по какъв начин животното се държи с индивида, а и по какъв начин индивидът се държи с него. Трябва да имате доверие на този човек и да сте сигурни, че всичко ще бъде наред, до момента в който Ви няма.

Вижте също по какъв начин да пътуваме с животно и препоръки при избор на хотел за домашни любимци.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР