Колкото хора попитате колко често се мие косата, толкова различни

...
Колкото хора попитате колко често се мие косата, толкова различни
Коментари Харесай

Признаците, че миете косата си прекалено често

Колкото хора попитате какъв брой постоянно се мие косата, толкоз разнообразни отговора ще получите. Истината е, че всеки чува нещичко отнякъде, ползва го, след това недоволства при типа на мазната коса и я мие още веднъж. Каквото и да приказваме, най-красивата коса е чистата, само че и не трябва да се прекалява с нейното миене, тъй като това може да я повреди.
Ето ги признаците, които демонстрират, че миете косата си прекомерно постоянно и е време да увеличите интервала от време, през който я държите по-мръсничка:
 Разбиха най-големия мит за ежедневното къпане Разбиха най-големия мит за ежедневното къпане
На всеки е известно, че е належащо да поставя стрателна грижа за персоналната си хигиена. Редовното взимане на душ е целесъобразно за все...
Накъсани краища – постоянно ли посещавате фризьора си, тъй като все ви се коства, че краищата се накъсват и би трябвало да бъдат подстригани. Е, не е от фризьора, а от честото миене. То провокира изобилен разцвет на косата и я поврежда. Различните козметични средства, които ползвате, изсушават кожата и косъма, което води до раздробяване.
Мазна коса – може би сте забелязали, че косата ви се омазнява прекомерно бързо? Ако е по този начин, не обвинявайте ретроградния Меркурий, а себе си, тъй като очевидно я миете прекомерно постоянно. При измивате, препаратите, които ползвате изсушават косата и тя пробва да компенсира недостига на своите естествени масла, произвеждайки в допълнение. Разбира се, не може да излезете с мазна коса, само че в случай че имате няколко дни вкъщи, не я мийте. Опитайте да я измиете след няколко дни, с цел да ѝ покажете, че сте отказвате от честото миене и няма потребност от произвеждане на спомагателни масла.
Суха и сплитаща се коса – в случай че забележите, че косата наподобява раздърпана, прекомерно суха и стърчаща, увеличете интервала сред обособените измивания. Това ще ви спести раздробяване, разцвет и трайно увреждане.
Липса на искра – красива коса без искра, това е просто призрачен сън! При честото миене косата губи влагата в себе си и наподобява посърнала, лишена от всякаква сила и искра. Подарете си няколко „ мръсни “ дни, с цел да възвърнете блясъка на гривата си.
 Какво ще стане, в случай че се къпем постоянно БЕЗ сапун? Какво ще стане, в случай че се къпем постоянно БЕЗ сапун?
Всички знаем, че сапуните, които всеобщо купуваме по магазините и супермаркетите, не са най-полезните са тялото ни. Чудили ли сте се по какъв начин...
Значителен косопад – не се учудвайте, в случай че оставяте след себе си доста количество косми по пода и метете по няколко пъти дневно. Ако нямате друга здравословна причина, то това е заради честото миене на косата. Чрез разнообразни шампоани, балсами и маски, гривата ви губи своите естествени масла, става суха, а това води до рухване. Един бонус съвет от нас – в никакъв случай не сресвайте косата, до момента в който е мокра и в случай че можете, намалете използването на сешоар.
Заплетени краища – тези неприятни възелчета, които пречат на лесното разресване и на красивата прическа, се получават точно от прекомерно миене. Първо, мокрите косата, след това нанасяте препарати, усвояващи нейните масла. Как очаквате тя да резервира своите витални сили, когато повтаряте процедурата през ден?

Още от ЛЮБОПИТНО:


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР