Колко време ще е нужно на Община Пловдив да започне

...
Колко време ще е нужно на Община Пловдив да започне
Коментари Харесай

Разширението на бул. „Ал. Стамболийски” – възможно след 232 години при сегашния темп на работа

Колко време ще е нужно на Община Пловдив да стартира разширението на бул. „ Ал. Стамболийски ” в регион „ Южен ”? Ако съдим по настоящия ритъм на работа, то ще са нужни още 232 години, до момента в който не се отчуждят всички парцели.
Прочетете още
В доклада за Общинската благосъстоятелност, който ще бъде гледан на идната сесия, излиза наяве, че за четири години е  отчужден 1 парцел от заложените 59. Те са нужни за разширението на бул. „ Ал. Стамболийски ”,както и неговото продължение и връзката му с бул. „ Цар Симеон ” в регион „ Тракия ”. При други четири парцел са приключили процедурите, само че не са платени поради липса на средства. За тях обаче е минал 6-месечния период, в който Община Пловдив би трябвало да ги заплати и в този момент притежателите могат да изискат анулация и всичко да стартира изначало.
Така при този ритъм на работа за 58 парцела ще са нужни 232 години, с цел да бъде готово трасето за уголемение.

Парадоксално е, че точно някогашният кмет Здравко Димитров подлагаше на критика неговите прародители, че не са отчуждили парцелите, с цел да може Южния обходен колектор да мине през тях, а не да се затваря улицата. Очевидно обаче неговата работа също не е била изключително ползотворна в това направление.

Поради и това Община Пловдив работи за построяването на ново трасе, което да свързва Коматевско шосе с Кукленско шосе по старите жп линии. Кметът на регион „ Южен ” Атанас Кунчев е убеден, че може да се реализира съглашение с НКЖИ и да се работи по реализацията на пътната връзка.

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР