Колко струва хитовото отслабване с лекарство за диабетици?Над 3,5 милиона

...
Колко струва хитовото отслабване с лекарство за диабетици?Над 3,5 милиона
Коментари Харесай

Колко струва хитовото отслабване с лекарство за диабетици?


Колко коства хитовото намаляване с лекарство за диабетици?

Над 3,5 милиона българи са с наднормено тегло

Това е един световен проблем, чийто размери стават застрашителни. Фармацевтичните компании пускат нови медикаменти с рецепта, които в действителност оказват помощ на хората да изгубят и задържат обилни количества телесни мазнини.

Страничните резултати наподобяват минимални, само че тежестта се резервира единствено до момента в който потребителите не престават да инжектират медикаментите всяка седмица.

Въпросните препарати са медикаменти за диабетици. Поради това, че с тях се отслабва елементарно и бързо, българи, а и освен, които не са деабетици, започнаха да ги изкупуват, с цел да отслабнат.  Около 60% от българите или най-малко 3,5 милиона, все още са с наднормено тегло.

Делът на американците с наднормено тегло непреклонно пораства.

През 1960 година 31,5 % от възрастните в Съединени американски щати са били с наднормено тегло (13,4 % от които са били със затлъстяване),

Наднорменото тегло и затлъстяването се дефинират като имащи показател на телесна маса надлежно над 25 и 30. Индексът на телесната маса мери съотношението на височината на човек към тежестта му, с цел да оцени жестоко количеството му телесни мазнини.

Увеличаването на тежестта е съпроводено от увеличение на броя на американците, диагностицирани с диабет, който набъбна от 5,5 милиона през 1980 година на 28,7 милиона през 2020 година Около 96 милиона американци имат преддиабет,

считано като индикатор, че човек е изложен на риск от напредване до диабет вид 2.

Проучване от 2017 година пресмята, че „ грижите за хора с диагностициран диабет възлизат на 1 на 4 $ за опазване на здравето в Съединени американски щати. “

Това възлиза на 327 милиарда $, в това число 237 милиарда $ директни медицински разноски и 90 милиарда $ понижена продуктивност.

повече от половината население на света, към 4 милиарда души, ще бъдат с наднормено тегло до 2035 година Два милиарда от тях ще бъдат със затлъстяване.

Различни епидемиологични изследвания откриват, че затлъстяването корелира с по-кратка дълготрайност на живота и влошено изцяло здраве.

Проучването на WOF пресмята, че икономическото влияние на наднорменото тегло и затлъстяването ще доближи 4,32 трилиона $ годишно до 2035 година, към 3 % от международния Брутният вътрешен продукт.

Сега няколко нови медикаменти, в началото създадени за лекуване на диабет, също оказват помощ на потребителите да губят телесни мазнини.

Ню Йорк Таймс ги назова „ изменящи играта “. Washington Post приветства новите медикаменти за намаляване като „ крайъгълен камък за затлъстелите “, като в същото време се тревожи, че бедните няма да имат достъп до тях.

„ Лекарствата за намаляване ще бъдат софтуерен пробив с най-директен резултат върху хората “, се твърди в коментар в The San Diego Union-Tribune.

Лекарствата, семаглутид и тирзепатид, са по-известни с комерсиалните марки, под които се оферират на пазара: Ozempic, Wegovy и Mounjaro.

И двете медикаменти работят посредством ориентиране към характерни хормони за угнетяване на апетита, понижаване на апетита за храна и възстановяване на контрола върху храненето, вследствие на което потребителите губят телесни мазнини.
Едно изследване оповестява, че потребителите на Wegovy semaglutide и Mounjaro tirzepatide са изгубили приблизително към 12,4 и 17,8 % от началното си тегло, надлежно.  В взаимозависимост от лекарството, което приема, мъж, висок 170 метра и тежащ 110 кг, евентуално ще загуби към 18-19 кг.  Това би намалило неговия ИТМ от затлъстяване до наднормено тегло и би намалило междинните му равнища на кръвна захар (A1C), като в същото време усъвършенства разнообразни ограничения за сърдечно-съдово здраве.
Текущата междинна цена за новите инжекции за намаляване е към 13 000 $ годишно.  При затлъстели към 3,5 милиона българи, това би означавало, че поддръжката на тежестта за година с тези медикаменти би коствало 45,5 милиарда $.

Ако всички 88 милиона затлъстели възрастни американци ще ги одобряват, това ще възлиза на към 1,1 трилиона $ годишно. За съпоставяне, отчет на Milken Institute от 2018 година прави оценка въздействието на  наднорменото тегло върху стопанската система на Съединени американски щати на 1,7 трилиона $,  включително 481 милиарда $ директни разноски за опазване на здравето и 1,24 трилиона $ загуба на продуктивност. Вече харчейки фискално неустойчиви 1,7 трилиона $ годишно за опазване на здравето, федералното държавно управление не би трябвало и няма да финансира тези лекувания за намаляване. Най-добрият метод да извършите тези медикаменти по-широко налични е посредством конкуренция сред фармацевтичните компании.

Хроничните болести нормално се считат за дълготрайни положения, които постоянно могат да бъдат следени, само че не и излекувани.  Много практикуващи лекари и откриватели преглеждат затлъстяването като тъкмо такова хронично заболяване. Следователно, като хронично положение, затлъстяването се нуждае от хронично лекуване. Когато потребителите спрат да одобряват новите медикаменти за намаляване, възприятието им за апетит се връща и те се възвръщат, възстановявайки към две трети от тежестта, което са изгубили, съгласно изследване от 2022 година

Цената на Ozempic, когато се предписва за лекуване на диабет вид 2, се покрива от множеството частни медицински застрахователни проекти и Medicare. Въпреки това, хората, които желаят да употребяват медикаментите за намаляване, нормално би трябвало да заплащат от джоба си. Добрата вест е, че други фармацевтични производители към този момент работят върху конкурентни артикули, в това число Astrazeneca и Pfaizer.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР