Колко силни ще са коремните мускули не зависи само от

...
Колко силни ще са коремните мускули не зависи само от
Коментари Харесай

Планк, или как да имате плочки до края на месеца

Колко мощни ще са коремните мускули не зависи единствено от нормалните извършения за стомах, които изпълнявате. За да имате мощна и издръжлива коремна преса, с изключение на да упражнявате корема, е належащо да обърнете внимание върху мускулите на гърба и глутеуса.

Тези три мускулни групи са от значително значение за поддържане на гръбнака и цялостния баланс на тялото. Ако прекарвате огромна част от всекидневието си седейки, обръщането на особено внимание за укрепването на тези мускулни групи може да е от по-голяма здравословна изгода, в сравнение с си мислите. Седейки дълго на бюро, шансът да влошите стойката си е огромен, само че по-силни и издръжливи коремни мускули ще допринесат за поддържане на вярна стойка и попречване на възможна болежка от неприятната поза, в резултат на прекараните часове седнали.

Коремната преса е най-атрактивният мускул за мъже и дами, само че доста хора не осъзнават, че с цел да се натовари дейно и да има резултат от напъните, не е задоволително да се вършат единствено коремни преси. Необходимо е да се ангажират и страничните коремни мускули (obliques), част от гърба (serratus), a с цел да се избегне мускулен дисбаланс и болки в кръста, да се ангажират и други елементи на тялото. Това важи с още по-голяма мощ, в случай че сте с наднормено тегло или постоянно изпитвате болки в кръста.

За наслада, упражнението планк също може да ви натовари физически, само че да се избегнат нежеланите затруднения, които съпътстват изпълняването на коремни преси независимо.



Какво е неповторимото при упражнението планк?

Планкът натоварва мускулите, които дават отговор за стабилността на тялото, вярната стойка и надлежно гръбначния дирек. Дава опция да се натоварят дейно и уравновесено всички мускули, до момента в който коремните преси са изолирано придвижване, което натоварва единствено дребен сектор.

Също по този начин упражнението „ дъска “ може да изгори повече калории по отношение на общоприетите коремни преси. Освен тонизиране на коремните мускули може да очаквате по-малко болки в кръста и да увеличите гъвкавостта си като цяло.

Тъй като упражнението натоварва няколко мускулни групи по едно и също време, може да е предизвикателство първоначално, само че за задачата сме подготвили видео с 4 разнообразни разновидността по компликация, с цел да може да бъде изпълнено от всеки.

A post shared by (@diablosugarfree) on Jan 2, 2020 at 1:20am PST

Планк предизвикателство – 28 дни

Предизвикателството ще разреши гладко да увеличите времето, в което може да задържите позицията планк. До края на предизвикването задачата е да може да задържите позицията за 4 минути.

Едно от най-важните неща за предизвикването е вярното осъществяване на упражнението. Затова не пропускайте да прегледате видеото, с цел да видите най-често допусканите неточности и позицията, към която да се стремите.

Ден 1 – 2 пъти по 20 секунди

Ден 2 – 3 пъти по 20 секунди

Ден 3 – 2 пъти по 30 секунди

Ден 4 – 3 пъти по 30 секунди

Ден 5 – 3 пъти по 40 секунди

Ден 6 – 3 пъти по 40 секунди

Ден 7 – 3 пъти по 45 секунди

Ден 8 – 3 пъти по 45 секунди

Ден 9 – 2 пъти по 60 секунди

Ден 10 – 3 пъти по 60 секунди

Ден 11 – 3 пъти по 60 секунди

Ден 12 – 2 пъти по 90 секунди

Ден 13 – 3 пъти по 90 секунди

Ден 14 – 3 пъти по 90 секунди

Ден 15 – 3 пъти по 90 секунди

Ден 16 – 2 пъти по 120 секунди

Ден 17 – 3 пъти по 120 секунди

Ден 18 – 2 пъти по 150 секунди

Ден 19 – 3 пъти по 150 секунди

Ден 20 – 2 пъти по 150 секунди

Ден 21 – 2 пъти по 150 секунди

Ден 22 – 2 пъти по 180 секунди

Ден 23 – 3 пъти по 180 секунди

Ден 24 – 2 пъти по 210 секунди

Ден 25 – 3 пъти по 210 секунди

Ден 26 – 2 пъти по 210 секунди

Ден 27 – 3 пъти по 240 секунди

Ден 28 – Максимални старания

Почивката сред сериите ще варира съгласно персоналните благоприятни условия. Може да употребявате за отмора времето, в което сте задържали позицията планк до „ Ден 12 “, а след него да почивате единствено 2/3 или 1/2 от времето.

 жена

Автор: Станимир Михов

Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР