Колко са заразените с Ковид-19 в Австрия? На този въпрос

...
Колко са заразените с Ковид-19 в Австрия? На този въпрос
Коментари Харесай

Австрия: върхът на епидемията се оказа по-висок

Колко са инфектираните с Ковид-19 в Австрия? На този въпрос отговори представително тестване на 1544 австрийци, извършено сред 1 и 6 април. 

0.32% от изследваните са се оказали инфектирани, което значи, че 28 500 са били болните в цялата страна към 6 април, съобщи през днешния ден министърът на образованието Хайнц Фасман. Той се похвали, че с това проучване Австрия е пионер в Европа. " Но то демонстрира, че върхът, който изкачваме, е по-висок, в сравнение с предполагахме ", добави министърът, заяви " Клайне Цайтунг ". Между 1 и 6 април са били известни 12200 инфектирани. 

Другият извод  е, че Австрия е към момента надалеч от груповия имунитет заради дребния брой инфектирани и преболедували. Изследването е направено по поръчка на министерството на науката към изследователския институт SORA със съдействието на Червения кръст и Медицинския университет във Виена. 

Изследваните лица са определени посредством компютърна стратегия на инцидентен принцип от база данни с телефони, като се е съблюдавало да се резервира съотношението на участниците по местоживеене, по този начин както е в реалност в обособените провинции. Използвани са PCR-тестове.  

При следващи проучвания ще се употребяват и бързи проби за антитела, само че наличните не се считат за задоволително надеждни. В края на април Австрия се надява да се снабди с по-надеждни проби. 

Мерките, подхванати от държавното управление - обществена отдалеченост, хигиена, персонални защитни средства, ще продължат да работят и в околните месеци, до момента в който рискът от заразяване намалее.

Преди 2 дни  проф.ген. Мутафчийски заяви данните от сходно проучване в България, само че направено единствено измежду 1016 служители на реда, които работят на контролно-пропусквателен пункт и в РПУ. Двама се оказаха положителни, а 7 преболедували. Изводът на Мутафчийски бе, че сме надалеч от пика на епидемията. С интерес се чакат резултатите от идното проучване на част от популацията на Банско.

 
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР