Колко са днес енциклопедичните личности като Петко и Пенчо Славейкови,

...
Колко са днес енциклопедичните личности като Петко и Пенчо Славейкови,
Коментари Харесай

Вицепрезидентът: Нуждаем се от държавници, които като Петко и Пенчо Славейкови да сочат пътя напред

„ Колко са през днешния ден енциклопедичните персони като Петко и Пенчо Славейкови, които да ни превеждат през вековете, да съхраняват българското, да сочат светлината?! Нуждаем се от държавници, които като семейството Славейкови да демонстрират пътя напред. “ С тези думи вицепрезидентът откри в Трявна Националните Славейкови празници, които се организират под патронажа на президента.

„ Трявна е столицата на две големи културни столетия. На бащата Славейков, за който водещи бяха традицията и националното, и на сина Славейков – един от най-модерните за времето си хора, който посредством кръга „ Мисъл “ проправи пътя на новата съвременна литература и философия в българската нематериалност и изкуство “, уточни в приветствието си Йотова. Тя благодари на жителите на Трявна, че пазят и предават на поколенията българската еднаквост, съхраняват неповторимата атмосфера на достоверна просвета и изкуство.

По-рано вицепрезидентът посети Националната гимназия за приложни изкуства „ Тревненска школа “, където се срещна с активността на учебното заведение и компликациите, пред които е изправено.

организира среща с кмета на община Трявна Силвия Кръстева, общинското и регионалното управление. Акцент в диалога бяха проблемите пред общините, подбудени от неналичието на постоянен бюджет.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР