Колекцията от триметрови страховити маски-гиганти е изложена по повод 25-ия

...
Колекцията от триметрови страховити маски-гиганти е изложена по повод 25-ия
Коментари Харесай

Продължава международния маскараден фестивал Кукерландия 2024

Колекцията от триметрови страховити маски-гиганти е изложена във връзка 25-ия празник на Международния маскараден фестивал „ Кукерландия " в Централната част на Ямбол и в Градския парк.

В рамките на интернационалния маскараден фестивал Кукерландия 2024 се организира първото по рода си ямболско фермерско-занаятчийско ревю извънредно с локални артикули и занаятчийски произведения, създадени ръчно от ямболски създатели. Всички участници на това ревю създават своите артикули и произведения на територията на Област Ямбол. Фермерското-занаятчийско ревю е част от формалната стратегия на Кукерландия 2024 и се организира на площад „ Освобождение " (от южната страна на Безистена).

Изключително богат е и базарът на занаятчии и скари и в Градския парк. Търговците, които имат предпочитание ще могат да останат до края на идната седмица.

Напълно реновираната Художествена изложба „ Жорж Папазов " в Ямбол посреща фотографи от цялата страна и чужбина в дните на 25-ия Международен маскараден фестивал „ Кукерландия ".

Днес от 13:30 часа там ще се организира тържествената гала по награждаване на спечелилите от фотоконкурса „ Кукерландия ". Тази година той също отбелязва празник - 20 години, а с изключение на Общините Ямбол и Тунджа, в организацията му се включиха също Националната фотографска академия „ Янка Кюркчиева ", на Дунавската интернационална фотографска асоциация и на Асоциацията на фотографите на Грузия. В журито тази година са ръководителят на национално съдружие „ Фотографска Академия " Явор Попов, основателката на Асоциацията на фотографите на Грузия Нино Мгебришвили, носителят на купата на Федерацията на европейските фотографи Акаки Пхакадзе, съоснователят на Ямболската фотографска общественост Константин Зайков и носителката на званието актьор на Международната федерация по фотографско изкуство Петя Василева.

От 14:30 часа Художествена изложба „ Жорж Папазов " ще е хазаин и на кино-фото клуб „ Бистрица ", който ще показа плана си „ Пътуващи кино портрети на български фотографи ". Фотографите Антон Даскалов и Елена Ангелова от фотографска академия „ Янка Кюркчиева " ще показват документалните си филми „ С цветовете на Надежда Чипева " и „ Явор от ФОРЕК ".

Входът за всички събития в Художествена изложба „ Жорж Папазов " в границите на „ Кукерландия " е безвъзмезден.

Като част от „ Кукерландия ", община „ Тунджа " провежда за пети път Националния кукерски празник „ Кукериада - Тунджа, Долината на кукерите ". Програмата може да видите в атачмънта.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР