Колекция от луксозни коли, собственост на вицепрезидента на Екваториална Гвинея

...
Колекция от луксозни коли, собственост на вицепрезидента на Екваториална Гвинея
Коментари Харесай

В Швейцария продават на търг 25 суперколи, иззети от сина на диктатора на Екваториална Гвинея

Колекция от първокласни коли, благосъстоятелност на вицепрезидента на Екваториална Гвинея Теодорин Нгуема, ще бъде продадена на търг в Швейцария . Автомобилите са за към 18,7 милиона $ , осведоми Агенция Франс Прес.

" Това е необикновена продажба ", разяснява Филип Кантор от английската аукционна къща Bonhams. " Частна сбирка от суперколи , с доста дребен пробег ", акцентира той.
 Снимка 445141
Източник:

В сбирката, в която влизат 25 коли, има седем автомобила " Ферари ", три коли " Ламбургини " , пет коли " Бентли ", " Мазерати ", " Макларън " и други.

Най-скъпата е Lamborghini Veneno Roadster, която е на стойност сред 4,8 и 5,7 милиона евро и жълто " Ферари " хибрид за 2,4-2,6 милиона евро.

Автомобилите са иззети от швейцарското правораздаване след пускане на следствие против Теодорин Нгуема, който е наследник и евентуалният правоприемник на властническия президент на Екваториална Гвинея Теодоро Нгуема, който господства 40 година Всичките коли ще бъдат продадени на търга.

През февруари прокуратурата разгласи, че смъква обвиняванията във финансови измами против Теодорин Нгуема , само че първокласните коли няма да бъдат върнати, защото са част от случая.
 Снимка 445145
Източник:

Според законите на Швейцария прокуратурата може да смъкна обвиняванията в тази категория , в случай че упрекнатият предложи отплата " и възвърне обстановка, която е в сходство със закона ".

Екваториална Гвинея също се съгласи да заплати 1,3 милиона швейцарски франка на Женева за покриване на разноските по случая.
 Снимка 445142
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР