Колективният Запад се опитва да обърне формирането на многополюсен свят,

...
Колективният Запад се опитва да обърне формирането на многополюсен свят,
Коментари Харесай

Лавров: Часовникът на многополюсната история тиктака в правилната посока

Колективният Запад се пробва да обърне образуването на многополюсен свят, само че „ часовникът на многополюсната история тиктака в вярната посока “. Това сподели на конференция съветският външен министър Сергей Лавров, оповестяват съветски медии.

Министърът акцентира, че образуването на многополюсен свят е „ справедлив и неукротим развой “. Той означи бързото развиване на страни като Китай, Индия, появяването на Турция, Египет, Бразилия, други страни от Латинска Америка и страните от Персийския залив като авторитетни центрове. Лавров напомни, че президентът на Ангола е предложил привикване на среща на върха на Африканския съюз, за ​​да се дефинира мястото на Африка във формиращия се международен ред, както и асоциацията БРИКС като въплъщение на световната многополярност и интереса на някои страни от " петорката ".

„ Така че този часовник на многополюсната история тиктака в вярната посока “, уточни ръководителят на съветската дипломация.

„ Въпреки че груповият Запад, Съединени американски щати, НАТО и Европейски Съюз, които са напълно под контрола на Вашингтон, се пробват да извърнат процеса. Тези старания са напразни. Най-многото, на което могат да разчитат, е някакво прекъсване на обективния ход на история “, разяснява Лавров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР