Колективната награда Полицай на годината 2021 в 28-та по ред

...
Колективната награда Полицай на годината 2021 в 28-та по ред
Коментари Харесай

Голямо признание за бургаската полиция

Колективната премия " Полицай на годината 2021 " в 28-та по ред гала, провеждана с помощта на мощната и безплатна поддръжка на фондация " Доверие и протекция “ получиха чиновниците от отдел " Криминална полиция “ при ОДМВР – Бургас. Наградата от тяхно име получи Директорът на ОДМВР - Бургас – старши комисар Калоян Калоянов.

Служителите от отдел " Криминална полиция " към крайморската дирекция се награждават за проявен висок професионализъм и реализирани резултати в служебната активност по придобиване на оперативна информация, нейното разширение, документиране и анализиране, водещи до попречване и следващо откриване на престъпни закононарушения.

На 30 ноември 2020 година разтревожена майка търси помощ от полицията в Бургас. Съобщава, че от два дни няма връзка с 47-годишната си щерка. Предприети са дейности по определяне на дамата. Следите водят криминалистите до апартамент в града, където е открит биологичен материал, съвпаднал с този на търсената. Не след дълго излиза наяве, че е осъществено тежко престъпно закононарушение. Сложната задача по следствието му е поверена на чиновниците от отдел " Криминална полиция " при ОДМВР-Бургас. За работа по този и още няколко тежки случая през годината те са отличени с Първата групова премия " Полицай на годината - 2021 “.

Традицията да се отдаде заслуженото на полицейски чиновници и колективи, показали висок професионализъм и постигнали значими триумфи в противодействието на престъпността, опазването на публичния ред и гарантирането на сигурността на българските жители, бе спазена от Министерство на вътрешните работи и през тази година. Националната акция " Полицай на годината “ е реалност и се организира годишно посредством поддръжката на фондация " Доверие и протекция “. Министър Бойко Рашков се обърна към основателите с признателност за всеотдайната помощ във времето, за вярата и признателността към труда на служителите на реда.

Министър Рашков съобщи още: " Имаме доста мотиви да награждаваме чиновници на Министерство на вътрешните работи - хората на тихия фронт, които се трудят неуморно и обезпечават сигурността в страната, хората, които изпитват постоянно рецензиите към системата, само че тя продължава да работи и бих споделил сполучливо. Струва ми се, че интензивността на Министерство на вътрешните работи се увеличи в степен да отговори на упованията на българската общност. За мен е огромна чест през днешния ден да наградим тези, които са показали високо отговорност, които съзнателно са изпълнявали служебните си отговорности, както и жители, проявили  героизъм да предотвратят закононарушение или да спомагат на органите на Министерство на вътрешните работи в приключването на разнообразни интервенции.

Изпращаме динамична и наситена с отговорности година. Постигнахме главната ни задача – да подсигуряваме провеждането на почтени и транспарантни избори, без значение от рецензиите, които Министерство на вътрешните работи получава за добре свършената работа през тази година. Наред с това чиновниците на Министерство на вътрешните работи продължиха да извършват непрекъснато, съзнателно и професионално, своя дълг пред Закона и обществото. Примерите, които видяхме през днешния ден, са показателни ", съобщи в приветствието си към наградените чиновници министър Рашков.

С думи на признателност вътрешния министър се обърна и към наградените за цивилен принос. Техните дейности ни дават убеденост, че имаме най-ценното – поддръжката на хората.

На церемонията участваха заместник-министрите на вътрешните работи Емил Ганчев, Венцислав Катинов и Таня Райчева, основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров и заместникът му основен комисар Стоян Темелакиев, шефовете на основните дирекции на Министерство на вътрешните работи.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР