Колективен иск срещу столична община внесоха днес търговци с обекти

...
Колективен иск срещу столична община внесоха днес търговци с обекти
Коментари Харесай

Търговци от Графа внесоха иск срещу общината за над 380 000 лева

Колективен иск против столична община внесоха през днешния ден търговци с обекти по ул. " Граф Игнатиев ". Те упорстват да бъдат обезщетени поради претърпените от тях загуби вследствие на продължаващия към момента ремонт. Месеци наред огромна част от магазините по улицата и към нея бяха мъчно налични, доста от тях затвориха краткотрайно или вечно, а огромна част от обектите смениха наемателите си.
Заради това търговците, обединени в съдружие " Справедливост за всички ", внесоха иск за 387 059 лв..
В претекстовете се показва, че общината не е сложила пред претендентите за осъществяване на ремонта условие да се съобразят с обстоятелството, че в региона има към 300 търговски обекта. Единствените критерии на общината са свързани с " локалното население ", както то е наречено в публичната поръчка. Именно по тази причина и е разрешено всички обекти да бъдат сложени в неспособност да работят през целия интервал на ремонта, разясняват от сдружението.
Според тях затварянето на периметъра на ремонта се прави единствено за улеснение на строителите и " слага търговците по улицата в неспособност да работят ".
Търговците са недоволни и от " погрешни и подвеждащи търговците данни за времетраенето на ремонта, което изключва опцията на последните да създадат смислени бизнеспланове за оцеляване при тези условия ".
На единствената публична среща сред общината с търговците (разполагаме с цялостен запис) се оповестяват голям брой погрешни данни, а обещаното за септември отваряне на трамвайното трасе беше " преобещано " за октомври. В последна сметка придвижването на трамвая бе възобновено на 30 декември, пишат от сдружението.
Те възразяват и против удължаването на ремонта с 89 дни поради неприятното време, защото считат, че то е направено " без съществуване на каквито и да било форсмажорни условия ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР