Колегията на Европейската прокуратурата отхвърли окончателно четири от българските кандидатури

...
Колегията на Европейската прокуратурата отхвърли окончателно четири от българските кандидатури
Коментари Харесай

Кьовеши отхвърли окончателно четирима прокурори от България

Колегията на Европейската прокуратурата отхвърли дефинитивно четири от българските кандидатури за европейски делегирани прокурори. Трима са признати, а оценката на кандидатурите на други трима продължава. Това заяви офисът на Европейската прокуратура в сряда. Имена не се оповестяват.

По същото време са признати кандидатурите на два прокурори от Хърватия и двама от Чехия. Единствените отхвърли в сряда са българските претенденти.

През февруари Прокурорската колегияна Висшия правосъден съвет (ВСС) номинира 10 български магистрати за европейски делегирани прокурори, само че единствено трима бяха признати без забележки, а за други бе поискана спомагателна информация.Това са магисътратите, които би трябвало да организират следствията на Европейската прокуратура на терен в България.

Шефът на кабинета на Кьовеиши Милан Ярон даде да се разбере, че това е равнозначно на отменяне и България би трябвало да предложи нови седем прокурори.

" Ние не желаеме да влизаме в полемика по какъв начин да интерпретираме регламента. В писмото на Европейския прокурор се споделя ясно, че българската страна би трябвало да номинира хора със съответния опит и отговарящи на всички условия за самостоятелност и честен интегритет ", разяснява Ярон.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР