Затова и Пламен Галев може да си позволи да се

...
Затова и Пламен Галев може да си позволи да се
Коментари Харесай

В Ресилово чакат брат Галев за вота

Затова и Пламен Галев може да си разреши да се подиграе на управляващите, появявайки се в неделя пред урните. Публична загадка, че „ брат “ Галев от дълго време си живее в имение край Дупница и постоянно отскача до града. В незнание, въпреки това да не е несъмнено, са единствено локалните ченгета, които към този момент една година не могат да открият по какъв начин другата половинка от тандема Ангел Христов минава границата, с цел да почине в дома си.

 

В изборните описи е и Евелин Банев – Брендо, който също се търси от Интерпол поради влезнала в действие присъда за пране на пари. Името на наркобоса е в описите на секция 30 в столичното читалище „ Братя Миладинови “. За Брендо също е известно, че обича да отскача до България под носа на издирващите го ченгета. За едно от визитите му се разбра преди 2 години. Покрай другите си бизнес и персонални задължения Банев съумява да разпише и пълномощие на своята адвокатка Силвия Найденова, с което й дава право да го съставлява в Софийския градски съд по молбата му България да одобри за осъществяване и присъдите му в Италия и Румъния. Колкото и неуместно да звучи, документът е същински, а заверката му е направена от кмета на врачанското село Тлачене – Тошко Сашов. По закон в избрани случаи кметовете на дребни обитаеми места имат право да работят като нотариуси.

 

„ Беше един ден при започване на пролетта. Към края на работния ден пристигнаха мъже – с спортни екипи и куче.

Казаха, че са ходили за трюфели, само че желаеха да си създадат пълномощие, тъй като им трябвало. Гледах му персоналната карта, подписа се пред мен, само че няма по какъв начин да знам, че го търсят “, описа кметът Тошко Сашов за случката. При заверката на пълномощното Банев е употребявал своята същинска персонална карта. Тя е издадена през 2016 година, когато той към този момент е търсен от Интерпол и през 2022 година е годна. Затова и кметът Сашов няма по какъв начин да откаже да направи заверката на пълномощното.

Запознати настояват, че Брендо е отскачал у нас и по-късно, само че при липса на нужда от нови заверки това остава загадка. За разлика от Пламен Галев шансът Евелин Банев да гласоподава е най-малък. Освен присъдата си за пране на пари в България, той има влезнали в действие санкции и в Румъния, и Италия. След като Софийският градски съд на три пъти отхвърля молбите на Брендо да комулира трите санкции и той да излежи присъдата тук, всеки арест автоматизирано му подсигурява бърза екстрадиция в Италия и Румъния.

 

Дори и да не се явят пред урните, Пламен Галев и Брендо няма да бъдат глобени, въпреки гласуването да се води наложително. И до ден-днешен в изборния кодекс се мъдри изречението: „ Гласуването е наложително, прави се персонално от гласоподавателя и съставлява осъществяване на гражданския му дълг “. Експерти напомнят, че с измененията, направени от Народното събрание, отпаднаха единствено санкциите за неспазилите закона гласоподаватели.

Източник: Уикенд, crimesbg.com

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР