Коледното пазаруване е задължителен и вълнуващ ритуал за съвременните хора.

...
Коледното пазаруване е задължителен и вълнуващ ритуал за съвременните хора.
Коментари Харесай

Как във Виена черпят жителите в местни заведения

Коледното извършване на покупки е наложителен и трогателен обред за актуалните хора. То е още по-приятно, когато е съчетано с почерпка.

Именно такава опция предлага новата акция на Община Виена и Виенската стопанска камара. Инициативата е под мотото " Коледна почерпка " и подарява ваучери за заведения за хранене и кафенета на пазарувалите в магазините в австрийската столица. Целта на акцията е да поддържа виенските магазини и заведения за хранене, които са изключително мощно наранени от пандемията след следващия локдаун.
Кой може да получи коледна почерпка?

Всеки, който закупи нещо в някой от виенските магазини на 18 или 19 декември, ще получи специфична " коледна почерпка ": пазарувалите през този уикенд ще получат ваучер на стойност минимум 50% от сумата по касовата записка, само че най-много 100 евро на човек.

Am „ Superweihnachtseinkaufswochenende “ 18. & 19. Dezember werden alle Einkäufe im stationären Handel in Wien mit bis zu 50 Prozent refundiert (bzw maximal 100 Euro / Person) - und zwar in Form eines Gastrogutscheins. Eingelöst wird dieser bei teilnehmenden Cafés & Restaurants /5
— Michael Ludwig (@BgmLudwig)

Сумите ще бъдат дадени под формата на добре познатите към този момент виенски ваучери за посещаване в заведения за хранене и кафенета. " Коледната почерпка " се финансира в равни елементи от Общината и Виенската стопанска камара. В рамките на акцията ще бъдат раздадени на ваучери на обща стойност 4 милиона евро.

" С тези ваучери Виена желае да благодари на виенчани, които изтърпяха още един локдаун, само че поддържаха това мъчно решение и демонстрираха грижа за своето и за непознатото здраве. " Виенската почерпка " е знак на благодарност към търговците, ресторантьорския бизнес и всички, които до момента отлагаха коледното извършване на покупки.

Да се поддържаме, да се почитаме и да демонстрираме взаимност – това е не просто виенската рецепта за превъзмогване на корона рецесията, само че и за посрещане на Коледа по здравословен, безвреден и спокоен метод ", сподели кметът на града доктор Михаел Лудвиг.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР