Коледните празници са период от годината, през който има най-много

...
Коледните празници са период от годината, през който има най-много
Коментари Харесай

Как безплатно да дарим пари за добра кауза

Коледните празници са интервал от годината, през който има най-вече благоприятни условия да се помогне на положителни дела. Вариантите за това са най-различни и постоянно има голям брой и забавни акции, които да се поддържат.

Най-често множеството дела имат потребност от финансова помощ, с цел да осъществят своите цели. В сегашната икономическа обстановка обаче хората са по-склонни да пестят средства. Това не значи, че не е допустимо да се дарят пари на добра идея. При това на практика гратис.

Именно това е новата, която е проведена в партньорство с фондация „ За положителното “. Заедно те подкрепят план „ Светулка “, който има за цел да помогне за възобновяване на педиатрично поделение в българска болница. Болниците могат да аплайват, като изпълнят няколко условия, които са упоменати в на плана.

Целта е последователно да се усъвършенстват изискванията в детските отделения и те да не са плашещи, а да са по-весели и уютни за децата. „ Фондация „ За положителното “ ще реализира ремонта и обзавеждането на педиатричното поделение и ще обезпечи нужното здравно съоръжение. Проектът включва освен възстановяване на материалната база, само че и смяна на прочувствената среда и отношението към децата в държавните медицински заведения “, отбелязва А1.

Как да помогнем

В акцията на А1 може да вземат участие всички частни клиенти на телекома, които са клиенти по контракт за услуги. Ако заплатят сметката си през приложението или портала „ Моят А1 “, автоматизирано ще се включат в акцията.

А1 ще закръгля сметката до цялостен лев, като сумата, нужна за това, ще се дава от софтуерната компания, а не от клиента. Например, сметка от 24,40 лева ще бъде закръглена до 25 лева Въпросните 60 ст. ще бъдат дадени от А1 и ще бъдат в интерес на план „ Светулка “. Клиентът не доплаща нищо. Колкото повече заплащания, бъдат направени през „ Моят А1 “, толкоз по-голяма ще е сумата за дарението.

Периодът на е до 31-ви декември 2022 година След това, през януари 2023 година компанията ще пресметна събраната сума и ще даде лични средства като подаяние за план „ Светулка “.

„ Тази Коледа А1 ще закръгля в интерес на положителното. По този метод желаеме освен да подкрепим идеята на фондация „ За положителното “ за възобновяване и видоизменение на детско болнично поделение, само че и да създадем нашите клиенти съпричастни към тази благородна акция. За задачата би трябвало единствено да употребяват новите технологии и да платят сметката си през Моят А1, а ние ще дарим лични средства, равняващи се на символичното закръгляне на тяхната сметка “, разяснява Илияна Захариева, шеф „ Корпоративни връзки “ в А1 България.

Ползите си заслужават

„ Идеята за болница, която не наподобява на болница, движи всички наши планове „ Светулка “. Уютното пространство с персонализирани кътове оказва помощ на детето да преодолее напрежението от боледуването, да остане социализирано, да не се усеща изолирано. Помага и на родителите да надмогнат шока от заболяването на детето. Втората крачка е смяната на връзките сред детето, неговите родители и лекарите. Двете дружно образуват отзивчива среда на мира и доверие, в която лекуването е по-качествено и оздравяването е по-бързо “, споделя екипът на фондация „ За положителното “.

„ Психолозите от дълго време са обяснили връзката сред средата, прочувственото положение и скоростта на излекуване, а първите „ светулки “ – в Айтос и в Силистра, са нагледният образец за благотворното влияние на смяната “, допълват от организацията.

В момента планът набира кандидатури. Те ще бъдат прегледани и оценени от жури от специалисти в интервала от 1-ви януари 2023 година до 20-ти март 2023 година След това ще бъде определено и отделението, което да бъде актуализирано.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР