Коледа наближава, а много хора все още се чудят какво

...
Коледа наближава, а много хора все още се чудят какво
Коментари Харесай

7 причини да подарим книга за Коледа

Коледа наближава, а доста хора към момента се чудят какво да купят като подарък на околните и приятелите си. Книга като подарък може да бъде много добър вид заради седем аргументи, написа френският уебсайт "Лизе ".

Първо, когато подарявате на някого книга, все едно му подарявате пътешестване до разнообразни краища на света или даже в паралелни вселени. Освен това му давате опция за среща с невероятни персонажи, изживяващи още по-невероятни истории. Понякога посредством книгата човек има опция и да се впусне в рискови завършения. И всичко това като си остане вкъщи, комфортно седнал на фотьойла си, с котката си в скута.

Второ, книгата се счита за доста персонален подарък. Чрез нея индивидът, който я подарява, желае да каже на оня, на който я подарява: "Това ми харесва и желая да го споделя с теб ". Когато пък подаръкът е книга, за която оня, който я получава, е приказвал на оня, който я подарява, това демонстрира дарба да се вслушваш в другите.

Трето, подарявайки книга, човек показва и какъв интелектуалец е, тъй като чете. Ако пък подари книга, за която всички приказват, това демонстрира какъв брой готин е, тъй като е в крайник с времето.

Четвърто, не трябва да се не помни, че книгите не костват скъпо спрямо пръстен или електроуред.

Пето, подарявайки книга, вие "подарявате " на другия обич към културата. Американско проучване сподели, че хората, които четат за наслаждение, са по-склонни от другите да посещават музеи или концерти.

Шесто, подарената книга приказва, че сте угрижен за здравето на другия. Много проучвания откриха, че четенето е от изгода за здравето. То подтиква паметта и понижава напрежението, а има също и позитивен резултат върху съня.

Седмо, в случай че не друго, книгата, получена като подарък, може да послужи като положително средство за самозащита, ако човек си има алъш-вериш с нападателни или досадни хора.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР