Колебливата позиция е опасно колеблива, защото налива вода в мелницата

...
Колебливата позиция е опасно колеблива, защото налива вода в мелницата
Коментари Харесай

Иван Костов към кабинета: Колебливата позиция е опасна

Колебливата позиция е рисково неуверена, тъй като налива вода в мелницата на рецесията. Това предизвести някогашният министър председател Иван Костов в студиото на Нова телевизия, който разяснява рецесията в Източна Европа и войната в Украйна.

Времето е тежко, заплашително и няма време. Затова държавното управление не би трябвало да се движи по вълната. Въпросът е да бъдат водачи, да водят обществото, въпросът, съгласно Костов е дали няма да се окажат държавното управление и министрите елементарни поплювковци, които тичат след публичното мнение. По думите на Костов информацията на нашите служби за сигурност не е достоверна.

С изключително внимание Иван Костов след какво ще е държанието на новия боен министър Драгомир Заков. " Аз очаквам да видя къде ще застане министър Заков, къде му е смелостта и каква му е позицията и по какъв начин ще отбрани тази позиция пред българското общество ", уточни някогашният министър председател. България би трябвало да има самодейна позиция, а тя не е такава сега, съобщи Костов и изясни, че това значи да сме солидарна страна с останалите членки. Това значи в това число и да допуснем натовски сили у нас. Те така и така са тук, в България, само че по други стратегии и договорености, само че това не показва взаимност в тази обстановка.

Иначе Иван Костов е даже сюрпризиран от обръщането на публичното мнение по отношение на персоната на Владимир Путин и неговия рейтинг у нас, както сподели изследването на " Алфа Рисърч " от преди седмица. А в огромна степен съгласно Костов българското общество е било подмамено още при започване на влизането ни в Европейски Съюз и НАТО, че можем да бъдем мост сред Запада и Русия, че можем да угаждаме на Путин, той да прави огромен шлем и Турски поток, а пък ние да бъдем членове на западната цивилизация.

Обръщайки се към посткомунистическото болшинство, Иван Костов напомни, че Данте Алигиери им е отредил особено място в предверието на пъкъла, при опортюнистите. " Вижте какво прави войната от нас, тя изтри цветовете, остана бяло и черно, опортюнистите са сиви, спотайват се в сенките. Не можем да се спотайваме, нито държавното управление, нито службите ", безапелационен бе Костов.

Иначе прогнозата на Иван Костов е, че е допустимо Украйна да влезе в една дълга война, което би било ужасяващо и покруса даже и за самата Русия. " Всеки високомерен град от Путин, разгласен за победа, е проваляне за съветския народ. " Руският президент с войната, която води, действително е консолидирал украинското общество и то на база русофобство. Реално съгласно Костов, с действието си Путин отстрани гравитацията на Русия като международна мощ, а православието е разстреляно в тази война. " Като се отстрани булото на вековната просвета, майсторите на словото и останалите изкуства, както остава от Русия - остава една озъбена военна мощ, само че тя в никакъв случай няма да притегля, да примамва към себе си. "

Според Костов Путин не е очаквал тази единна позиция на Запада и НАТО и е сюрпризиран даже от самия провал, който търпи. На въпрос дали би трябвало да се затвори небето над Украйна обаче, Иван Костов съобщи, че това няма по какъв начин да стане, без да се стигне до директно борба НАТО - Русия. Въпрос дали и по какъв начин обаче се водят договаряния с нуклеарното копче на масата, Иван Костов парира с отговор - " те копчетата са две, даже не са и две, а са повече. Нека да не забравяме и Китай... "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР