Колаж: БулфотоДълбоко разочароващо е, че българският премиер отново се скри

...
Колаж: БулфотоДълбоко разочароващо е, че българският премиер отново се скри
Коментари Харесай

Елена Йончева: Разочароващо е, че българският премиер отново се скри от Европарламента

Колаж: Булфото

" Дълбоко разочароващо е, че българският министър председател още веднъж се скри от Европарламента ". Това съобщи евродепутатът Елена Йончева. Бойко Борисов за повторно е отказал да пристигна за пояснения за обстановката в България пред Мониторинговата група за народна власт, съществени права и господство на закона, в Европейския парламент, заяви OFF News.

Групата е инструмент за „ бързо реагиране “ на Екологичен потенциал при подозрения за проблеми с демокрацията, главните права и върховенството на закона в страните членки. В нея влизат 14 европейски депутати, а Елена Йончева е единственият представител от България.

 
" Новината от днешното съвещание е, че той (Бойко Борисов) за повторно не се яви. Дълбоко разочароващо е, че един български министър председател още веднъж се скри от Европейския парламент. Ще напомня, че той не откри време да се яви през август, не откри време да се яви и през днешния ден ", разяснява Елена Йончева с уточнението, че това е невиждан случай в историята на Екологичен потенциал. В групата са канени министър председателите на Малта и Словакия и те са се отзовали.

Според Йончева реакцията на Борисов е смущаваща и дава съображение на евродепутатите от всички политически сили да си създадат съответния извод. Това значи също и че ще продължи натискът върху страната ни да дава отговори на съответни въпроси.

Мониторинговата група, която заседава при закрити порти, ще изпрати още веднъж писмени въпроси и ще чака съответни отговори, уточни Йончева. Тя изясни, че не може да разкрие същността на въпросите и отговорите поради конфиденциалността, при която работи групата.

Първото обсъждане за България беше на 28 август 2020 година Тогава Борисов изпрати вицепремиера Екатерина Захариева и други представители на институции на разискванията.

Мониторинговата група не остана удовлетворена от отговорите и настоя за ново чуване.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР