Кои спортове влияят пряко на удължаването на продължителността на живота

...
Кои спортове влияят пряко на удължаването на продължителността на живота
Коментари Харесай




Кои спортове влияят пряко на удължаването на продължителността на живота при редовно п

Кои спортове въздействат директно на удължаването на продължителността на живота при постоянно упражняване? На този въпрос се заеха да отговорят английски учени.

Те създали огромно проучване, в което са взели участие над 80 хиляди индивида от Англия и Шотландия, в интервала 1994 – 2008 година, написа „ Мирър “.

Специалистите взели под внимание редица фактори. Наскоро те разгласиха резултатите от данните от националното проучване в авторитетното списание British Journal of Sports Medicine.

Тези, които постоянно упражняват ракетните спортове скуош, бадминтон и тенис на корт, плуват, вървят на аеробика или карат колело са с доста по-нисък риск да умрат от сърдечно-съдово заболяване от тези, които не спортуват.

Освен това тези, които спортуват понижават риска от преждевременна гибел, спрямо тези, които не вършат физически извършения. Според проучването заплахата е по-ниска с 47 %, в случай че практикуваш скуош, бадминтон или тенис на корт. При плувците рискът понижава с 28 %, а при тези, които са запалени по аеробиката процентът е 27. Колоездачите пък са с 15 % по-малка заплаха от ранна гибел, от тези, които не се занимават с никакъв спорт.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР