Кои са “новите селяни“ и увеличават ли се те? Какви

...
Кои са “новите селяни“ и увеличават ли се те? Какви
Коментари Харесай

“Новите селяни“ – бягството като решение на проблема със замърсяването



Кои са “новите селяни “ и усилват ли се те? Какви са аргументите за бягството на младежи от градовете?

Темата разяснява в “Нашият ден “ Гавраил Гавраилов , редактор в стратегия “Христо Ботев “ на БНР.

“Прекарвайки всеки ден в огромния град, се чудя за какво не съм се преместил.  Пандемията отключи желанието на градските хора да потърсят бягство от мръсотията измежду по-чистата селска природ а. Вероятно тази наклонност ще продължи.

 Гавраил Гавраилов

За 2020 година имаме някъде към 85 000 “нови селяни “. Преброяването ще покаже каква е действителната картина, само че сигурно тази наклонност ще продължи. Просто, тъй като изискванията за живот в огромните градове стават все по-непоносими.

Проблеми са също неналичието на чиста храна, първокласен превоз и изключително неналичието тук-там в яслите и детските градини. И когато всички тези те се умножат в една стресова обстановка, в която сега живеем, младежът си задава въпроса - “Защо би трябвало да върша тази кариера, откакто мога да отида някъде на село и да стартира личен бизнес и вероятно да се усещам доста по-щастлив? “. Всички тези неща в града, щастието като цяло, от ден на ден липсват .

Има и хора, които не са съумели да се приспособяват, избирайки пренасяне на село, това са нормално градските мечтатели, които отиват на село с една идеалистична визия за живота там.

Освен битката с енергийната беднотия на село има и доста други проблеми, свързани с съществена липса на обществени услуги.

Чуйте какво затруднява хората, които се реалокират на село, от Гавраил Гавраилов в звуковия файл.

Снимки: Facebook/Слънчевата-ферма, Фейсбук /Гавраил Гавраилов
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР