Кои са най-скъпите марки в света? Отговорът на този въпрос

...
Кои са най-скъпите марки в света? Отговорът на този въпрос
Коментари Харесай

Кои са на скъпите марки в света?

Кои са най-скъпите марки в света? Отговорът на този въпрос бива даван годишно от изследването на Kantar BrandZ. Amazon и Apple са най-скъпите марки в света, сочи най-новото издание на отчета, представено от Reuters. Цели 8 от първите 10 в подреждането са компании основани в Съединени американски щати.

Amazon, учредена през 1994 година от Джеф Безос, остава най-скъпия бранд с приблизителна оценка от 684 милиарда $. Apple, учредена през 1976 година, се подрежда на второ място с оценка от 612 милиарда $, до момента в който третата позиция остава за Гугъл с оценка от 458 милиарда $.

Китайският колос Tencent, подвизаващ се на полето на обществените медии и видеоигрите, както и онлайн търговецът Alibaba, са единствените две марки в челната десетка, които не са от Съединени американски щати. Tencent и Alibaba са надлежно на пето и седмо място.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Състезанието за оценка от над 2 трилиона $ става все по...

„ Китайските марки постепенно и последователно напредват, като реализираха забележителен прогрес, защото от ден на ден компании употребяват личните си софтуерни разработки, демонстрирайки способността си да ги приведат в сходство с главните трендове, формиращи Китай и международния пазар”, показва Греъм Стейпълхърс, световен шеф тактики в Kantar BrandZ.

Пет марки са удвоили цената си, водени от китайските колоси в областта на онлайн търговията Pinduoduo и Meituan, китайският производител на алкохол Moutai, китайското приложение TikTok и щатската компания за електрически коли Tesla.

Tesla, учредена през 2003 година, е най-бързо растящият бранд, което го изкачи до позицията на най-скъпата автомобилна марка на пазара. Стойността на марката е скочила с 275% на годишна база до 42.6 милиарда $.

Китайските марки дръпват съществено пред европейските марки. Китай оформя 14% от първите 100 марки, което е растеж от 11% по отношение на десетилетие обратно. Европейските марки оформят 8%, което е спад от 20% за същия интервал.

Най-скъпият европейски бранд е френската фешън марка Louis Vuitton, която заема 21-ва позиция. След нея се подрежда софтуерната група SAP, която заема 26-та позиция. Единственият английски бранд в подреждането е Vodafone, който се подрежда на 60-та позиция.

Щатските марки преобладават класацията, като заемат 74% от всички марки в топ 100.

Общата стойност на 100-те най-скъпи марки възлиза а 7.1 трилиона $.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР