Кои са 13-те холивудски актьори и актриси, известни със своите

...
Кои са 13-те холивудски актьори и актриси, известни със своите
Коментари Харесай

13 знаменитости, които никога не са печелили Оскар

Кои са 13-те холивудски артисти и актриси, известни със своите филми, които обаче изненадващо в никакъв случай не са получили Оскари? Ето описът съгласно:

1) Уил Смит

Наградата на Смит за най-хубав артист за "Крал Ричард " е третата му от 20 години. Преди това беше номиниран за "Али " от 2001 година (когато загуби от Дензъл Уошингтън) и за "Преследването на щастието " от 2006 година (когато загуби от Форест Уитакър).

2) Глен Клоуз

В хода на своята именита кариера Клоуз е номинирана осем пъти за функциите си във филми, в това число "Голямото заледяване " (1983), "Фатално привличане " (1987) и "Опасни връзки " (1988), само че тя в никакъв случай не е взимала премия Оскар.

3) Мишел Уилямс

Уилямс към момента не е печелила Оскар, макар че е била номинирана четири пъти – за „ Планината Броукбек “ от 2005 година, за „ Блу Валънтайн “ от 2010 година, за „ Моята седмица с Мерилин “ от 2011 година и за „ Манчестър до морето “ от 2016 година

4) Изабел Юпер

За цялата си удивителна работа с Жан-Люк Годар, Морис Пиала, Майкъл Ханеке, Клер Дени и Хонг Сан-су през последните 50 години, Юпер е номинирана за премия Оскар единствено един път за осъществяването си в еротичния трилър на Пол Верховен "Тя " (2016).

5) Итън Хоук

Филмографията на Хоук е именита, варираща от обичани инди и артхаус ( "Хапки от действителността "; трилогията "Преди ") до мейнстрийм шлагери ( "Обществото на мъртвите поети ", "Гатака "). Той е бил номиниран за Оскар за актьорско майсторство единствено два пъти – за "Тренировъчен ден " през 2002 година и "Юношество " през 2015 година, само че в никакъв случай не е спечелил.

6) Анет Бенинг

Бенинг е била номинирана за „ Оскар “ четири пъти, последно в категорията за най-хубава актриса за ролята си в „ Децата са добре “ от 2011 година, само че това беше годината, в която тя загуби от Натали Портман за ролята си в "Черен лебед ".

7) Стенли Тучи

Въпреки запаметяващите се функции във филми като "Джули и Джулия " и "Голямата нощ " (които той режисира взаимно с Кембъл Скот), Тучи е бил номиниран за Оскари единствено един път, за "Очи от парадайса ", като си потегля от Оскарите през 2010 година с празни ръце. Същата роля донесе на Тучи и номинация за BAFTA и Златен глобус.

8) Иън Маккелън

Актьорската легенда е номиниран два пъти за функциите си в „ Богове и чудовища “ от 1998 година и „ Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена “ от 2001 година, само че към момента не е спечелил нито една премия Оскар. Той обаче е горделив притежател на седем награди „ Лорънс Оливие “, Тони и Златен глобус.

9) Самюъл Джаксън

Въпреки че има един от най-разпознаваемите гласове в Холивуд, Джаксън не завоюва в категорията за най-хубав поддържащ артист, когато беше номиниран за осъществяването си през 1994 година в "Криминале ". Години по-късно, откакто не съумя да получи утвърждение за "Омразната осморка " от 2015 година, брачната половинка на Джаксън, Латаня Ричардсън, сподели, че тя и брачният партньор ѝ са „ траяли напред “ след пренебрегването. „ Притеснена съм от всичко това, само че би трябвало да помним: Оскарите са една нощ “, добави тя.

10) Лиъм Нийсън

През 1994 година Нийсън беше определен за най-хубав артист за определящата кариерата си роля в драмата за Холокоста „ Списъкът на Шиндлер “. Когато той не завоюва (това беше годината, в която Том Ханкс завоюва първия от двата си следващи трофея за най-хубав артист, за "Филаделфия " и по-късно за "Форест Гъмп "), мнозина смятаха това за огромно отчаяние.

11) Ралф Файнс

Подобно на неговия сътрудник от „ Списъкът на Шиндлер “ Лиъм Нийсън, Файнс беше номиниран за Оскар през 1994 година, като в последна сметка загуби от Томи Лий Джоунс. Когато получи втора номинация за основната си роля в „ Английският пациент “ от 1996 година, той още веднъж не завоюва - този път надвит от Джефри Ръш.

12) Анджела Басет

Басет получи първата си – и към този момент единствена – номинация за Оскар за основна роля в биографичния филм за Тина Търнър от 1993 година "Какво общо има това с любовта ".

13) Сигорни Уийвър

Уийвър има три номинации за Оскар за функциите си в „ Пришълците “, „ Работещо момиче “ и „ Горили в мъглата “. През 1989 година тя става петият артист, получавал две номинации за актьорско майсторство през една и съща година, само че все още към момента няма победи.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР