Кои електроуреди консумират енергия, дори да са изключени? По-голямата част

...
Кои електроуреди консумират енергия, дори да са изключени? По-голямата част
Коментари Харесай

Ако изключите тези електроуреди, ще спестите много пари

Кои електроуреди употребяват сила, даже да са изключени? По-голямата част от софтуерните устройства употребяват сила, когато са включени в контакта. Важно е освен за портфейла ви, само че и за околната среда да ги изключвате. Зареждането на мобилен телефон, потреблението на преносим компютър и играенето на видео игри усилват потреблението на голям брой конектори.

Енергията, която изразходвате, когато свържете тези устройства, е по-голяма, има огромно въздействие върху изменението на климата. Затова постоянно би трябвало да изключвате превключвателя от контактите или да изключвате устройството от източника, с цел да намалите въздействието върху околната среда и в същото време да спестите пари. Нека да разгледаме кое софтуерно устройство “изсмуква ” най-вече пари от вас, даже когато не го употребявате.

Кои електроуреди употребяват доста сила, даже когато са изключени?

Това са уредите, които съвсем всеки има вкъщи и които използваме съвсем всеки ден. Един от тях е кафе машината, която употребява 1W, макар че бутонът й е изключен. Когато играете видео игри, вие употребявате към 23 W. С прикрепените кабели, те употребяват 1 W, тъй че ги изключвайте, когато не ги употребявате.

Зарядно за компютър и мобилен телефон

Въпреки че потреблението на преносими компютри се е нараснало, към момента има хора, които имат настолни компютри вкъщи и в офиса. Ако този апарат е обвързван към удължителен кабел за дълго време, той може да се износи и вследствие на това да изразходва доста сила, даже когато е изключен. Той употребява към 80 W, когато се употребява, и до 21 W, когато е неактивен, тъй че се опитвайте постоянно да го изключвате от контакта, когато не ви би трябвало. Това в действителност ще ви спести много пари.

Има хора, които имат досадния табиет да оставят зарядното на мобилния си телефон в контакта за часове или дни. Спрете да го вършиме. Средният разход на зарядното е 0,26 W без да се употребява.

От друга страна, в случай че към него е обвързван мобилен телефон, който към този момент е изцяло зареден, той може да употребява от 1 W до 5 W на час. Ако имате няколко мобилни телефона във вашето домакинство, разноските ненадейно се натрупват.

Вашата месечна сметка за електричество може да се усили с до 10%. Трябва да извършите същото с преносимия компютър, тв приемник или микровълновата фурна.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР