Когато заклетият атеист, руският виден учен и математик Иван Панин

...
Когато заклетият атеист, руският виден учен и математик Иван Панин
Коментари Харесай

След това откритие учен повярвал в Бог и слага християнски кръст на врата си

Когато върлият безбожник, съветският изтъкнат академик и математик Иван Панин се обърнал към Бога християните се радвали. Било радостно събитие, че различен човек приел вярата, тръгнал по същинския път. В същото време сходно събитие укрепва близките във вярата.

Важното е да имаме вяра. Също като Иван Панин, който направи изумително изобретение, потвърждаващо математически съществуването на Бог. Въпреки че на пръв взор математиката е тази, която най-трудно оправдава вярата в нашия Господ. Иван Панин, макар атеизма, който проповядвал доста дълго време, съумял.

Иван Николаевич обърнал внимание на математическите закономерности в Светото писание. И тези фини калкулации се изясняват единствено с съществуването на един-единствен проект при написването на цялата Книга на книгите.

Никакви случайности: всичко е ясно и в началото планувано. Това изобретение подтикнало агностика Панин да пристигна при Бог и да стартира да носи кръст като знак на този път.

Ученият съумял да види кода, заложен от Създателя при основаването на Библията. Следователно Библията не може да принадлежи на перото на човек, нито на колектив от създатели.

Математикът почнал своето проучване на истинските текстове на Библията: Стария завет на иврит, Новият – на гръцки. В тях Иван Николаевич открива седмицата, която създателят е кодирал във всяка дума.

Това може да не е просто отпратка към цифрата 7. Като да вземем за пример броя на дните, в които светът е бил основан: 6 дни плюс 1, с цел да благословите Своето създание. Общо 7. Това е броят на думите, буквите в първата старозаветна фраза и така нататък

Числото 7 в Новия завет е шифровано по сходен метод: броят на думите, буквите, поотделно гласните и съгласните, съществителните имена и в мъжки, и в женски род… Цялата Библия е построена на този принцип. Абсолютно всичко. Няма никакви изключения.

Удивително е, че когато се опитате да извършите някаква смяна, цялата тази система се срутва. Тази чупливост на Библията акцентира силата на нейния създател.

Като се има поради математическото мислене, ние разбираме, че Иван Николаевич неотложно заличава случайността при основаването на този тексс. Тя, въз основа на теорията на вероятностите, е просто равно на 0.

Определено Библията е резултат от върховен план. Има един Създател на тази книга, макар че е писана 1600 години с малко спиране преди Новия завет. Следователно осъществяването на общата концепция от допустимо голям брой от създатели клони към безкрайна трудност.

Откритието предиздвикало Иван Панин да траял да работи в тази посока. В продължение на дълги 50 години той изучавал Библията и ползвал математическите му знания и това не му разрешило да се усъмни в съществуването на Бог. Въпреки че какво има за подозрение?

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР