Когато за първи път отидох в Париж, си обещах някой

...
Когато за първи път отидох в Париж, си обещах някой
Коментари Харесай

Аз, Париж и едно фотоприключение

Когато за първи път отидох в Париж, си дадох обещание някой ден да се върна. Беше преди осем години. Навярно ви е познато това необичайно чувство, при което на ново и далечно място се чувстваш вкъщи. Разхождаш се по улиците като че ли за хиляден път, разпознаваш отраженията в локвите след преди малко изсипалия се дъжд, сядаш в ей това кафене на ъгъла за къса отмора. После отново тръгваш и като че ли всичко в този град ти е познато, атмосферата е лека и уютна, ароматите нашепват за нещо преживяно някога. Някога, само че не задоволително от дълго време, с цел да бъде забравено. Не знам дали сортирам точните думи, само че съм сигурна, че сте ме разбрали.

Сред всички европейски градове, в които съм била, към Париж лелея една по-особена любов, да. Затова когато получих поканата от Huawei за международната премиера на новата им серия смарт телефони, я одобрих с радост незабавно. И мястото за самата конференция на 27 март, на която щяха да бъдат показани Huawei P20 и Huawei P20 Pro , беше удивително – Grand Palais! Големият замък на „ Шанз-Елизе “, който с изключение на дом на изкуството с изложбите, провеждани там непрекъснато, е и желан избор на Карл Лагерфелд за ревютата на Chanel. Вечерта предстоеше коктейл на друго място, на който специален посетител щеше да бъде Гал Гадот ! Актрисата, която обожаваме от „ Жената знамение “, е лице на серията.



Нямам самообладание да споделя с вас персоналните си усещания от серията P20 и в частност от Huawei P20 Pro, който безусловно надмина упованията ми.

Започвам с дизайна , тъй като всяка жена, знаете, обръща внимание първо на него. И двата смарт телефона от серията са с FullView екран с ултратънки рамки и заоблени краища за комфортно улавяне в ръка. Още на конференцията в Grand Palais се влюбих в цвета, наименуван Twilight (P20 и P20 Pro идват в още няколко цвята). Всъщност той не е тъкмо цвят, а голям брой преливащи един в различен нюанси (от синьо-зелено към лилаво). Как е реализиран този резултат? С помощта на няколко слоя оптични покрития, които са в непрестанна визуална игра със светлината, с цел да е възможна тази толкоз плавна смяна в цветовете на корпуса. Светлината сама по себе си е главното ентусиазъм, стоящо зад дизайна на серията – атрактивен, грациозен и красив.



Продължавам с камерата, за нея има да се каже много. Huawei P20 Pro има усъвършенствана фотографска система – тройна камера, създадена взаимно с Leica, и 40-мегапикселов датчик . Знаете ли какво значи това? Ами значи, че основаването на фотоси с професионално качество и улавянето на всеки един подробност, даже най-малкия, с съвършена непорочност е към този момент елементарно като детска игра. И тук стигаме до изкуствения разсъдък (AI) , с чиито функционалности разполага P20 серията на Huawei. Благодарение на основаните на него техники за професионална снимка не е задължително да избирате ръчно измежду безчет комплицирани настройки за снимане – той го прави вместо вас, а крайният резултат е отличен. Възможностите, налични с изкуствения разсъдък, са доста, аз тук загатвам част от тях.

Това, което персонално мен ме впечатли може би най-силно, е режимът за нощно снимане . Пробвала съм да фотографирам Айфеловата кула през нощта – знаете, че е блестящо осветена. Е, виждаше се само мрак и няколко светли точици, размазани. Да не приказваме, че наложително трябваше да имам и статив. С Huawei P20 Pro нещата са разнообразни. Ето фотография на Сена в среднощ. Айфеловата кула също е снимана по това време. Една от концепциите ми за лятото е цяла сбирка нощни фотоси на морския бряг, нямам самообладание!



Ако би трябвало да подредя обичаните си неща, след нощните фотоси бих поставила способността за различаване на различни сцени (например храна, синьо небе, цветя, зелени поля, кучета, котки и др.),  портрет режимът , опцията за снимане в монохромен режим (20-мегапикселов сензор). Последното е поради влечението ми към черно-бялата фотография – прецизирам, че създавате напряко такива фотоси, а не ги обработвате вторично. 

Любопитен е и  режимът на постепенно придвижване (slow motion) , с който можете да снимате забавни видеа. Ако пък сте почитатели на селфитата , ще откриете един куп благоприятни условия, които ще ви изненадат доста прелестно... Всъщност желая да кажа, че даже без каквито и да било филтри и обработки всяко едно селфи, направено с 24-мегапикселовата предна камера, ще ви покаже в най-хубавата ви светлина. Проверено.

Пропуснах да отбележа впечатляващия  зуум (3x оптично и до 5х хибридно приближение) , с помощта на който снимате отдалечени на огромно разстояние обекти, без това да се отразява на качеството на изображението (ще видите в галерията).

И най-после, желая да се спра за малко на батерията и издръжливостта на тези смарт телефони, тъй като това е значимо, като се има поради, че снимането с тях е безспирно. Батерията на Huawei P20 e 3400 mAh, а на Huawei P20 Pro – 4000 mAh. Консумацията на сила се ръководи от изкуствен интелект, за в допълнение удължение живота на батерията. Има режим и за бързо зареждане, който е суперудобен. При много интензивно снимане и съвсем непрекъсната онлайн свързаност батерията при мен устоя два дни – нещо, което не ми се е случвало до момента с никакъв различен телефон.

Сега ви предлагам една дребна дъждовна разходка с мен из улиците на Париж с ангажимента, че множеството фрагменти не са снимани на цялостна резолюция – приписвам го на страстите... Така или другояче аз ще продължа да фотографирам, тъй като преоткрих смарт телефон фотографията. Увличаща е тази пристрастеност, нямате визия какъв брой! А с Huawei P20 Pro имам в ръцете си инструмент за професионална снимка – нито повече, нито по-малко.

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР