Когато за милиони българи беше най-тъмно, президентската институция остана да

...
Когато за милиони българи беше най-тъмно, президентската институция остана да
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Институцията бе светещ фар, който дава посока

Когато за милиони българи беше най-тъмно, президентската институция остана да свети като фар, който дава посока, обърна се към Румен радев и Илияна Йотова зам.-председателят на Народно събрание Кристиан Вигенин. Той уточни, че двамата са събрали и умножили публичната сила, което им е разрешило да завоюват безапелационно изборите и да се сътвори болшинството на смяната в новия парламент.

" Истинските държавници усещат духа на времето, схващат болките и очакванията на своя народ и не се двоумят да работят уверено, когато би трябвало да защитят бъдещето на родината си. В своя първи мандат вие се доказахте като такива ", безапелационен бе социалистът. По думите му България навлиза в нов стадий на своето развиване. " Идва време за отворена длан и за протегната ръка. Идва време за строеж, за разговор, за правдивост. За подсилване на държавността и законността, за изпълване със наличие на полезностите на демокрацията и свободата. Идва време изправени пред рецесиите да осмислим концепцията за единението ", счита Вигенин.

Зам.-председателят на Народно събрание означи, че клетвата пред Народното събрание, която и депутатите, и президентската двойка са положили, задължава всеки поотделно и всички дружно в дейностите си да се управляват от ползите на народа.

" Нямам подозрение, че дружно ще установим нов градивен разговор сред институциите. Ще проявим нужната мъдрост и воля за градивни и съзидателни политики в името на по-добра и просперираща България. Историческото време отреди на Вас, определените за президент и вицепрезидент на Република България, и на новоизбраното 47-о Народно заседание нелеки тествания. Вярвам, че дружно ще се оправим ", съобщи Вигенин и пожела на Радев и Йотова да не престават почтено да извършват високоотговорната си държавническа задача.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР