Когато вече сме минали всички интервюта за дадена длъжност и

...
Когато вече сме минали всички интервюта за дадена длъжност и
Коментари Харесай

6 неща, освен заплатата, за които трябва да преговаряте

Когато към този момент сме минали всички изявленията за дадена служба и сме на финалната права преди контракта, в главата ни стартират да се въртят разнообразни сюжети, свързани с договарянията за заплата. Чуваме препоръки от сорта на „ Знай си цената”, „ Не падай под еди-колко-си” или „ Поискай това, което заслужаваш”. Макар да е в действителност значимо, заплащането не трябва да е единственият водещ аршин за започване на работа. Ето кои са 6-те други неща, за които си коства да водите договаряния.

Платена отпуска

Отпуската действително е салдото сред персонален и професионален живот, който се поставя на всеки човек. Знаем, че по закон разполагаме с 20 дни, само че доста компании имат по-различни вътрешни политики – някои избират да изплащат кеш даден брой дни, други имат искания по какъв начин да бъдат взимани дните и кога на годината. Убедете се, че желанията ви ще бъдат почетени.

Работа от у дома

Така нареченият „ хоум офис” стана извънредно известен и по нашите географски ширини. Той е пъклен комфортен и за двете страни, изключително в случай че служителят не се усеща добре и има късмет да болести и останалите сътрудници. Не се тормозете да попитате какви са вариантите.

Родителски преимущества

Все повече компании включват в обществените си политики и рубрика „ наставнически предимства”. Тук най-често става дума за понижена месечна такса, в случай че запишете детето си в дадена частна градина, а в някои случаи компанията предлага своя лична „ забавачка” на територията на постройката.

Разходи за път

Разбира се, не всички компании могат да ви обезпечат длъжностен автомобил, още повече, в случай че не стартирате работа като търговски представител. Въпреки това, би трябвало да преговаряте за пътните разноски, в случай че офисът в на огромно разстояние от вкъщи ви – карта за градски превоз, разноски за гориво, длъжностен превоз и така нататък

Допълнително здравно обезпечаване

Все повече хора се вълнуват от пакетите за в допълнение здравно обезпечаване. „ Санитарният минимум”, който работодателят би трябвало да покрие, е годишни профилактични проучвания и прегледи, включващи офтамолог, гинеколог и мамолог.

Служебен телефон/лаптоп

Трябва да знаете с какви запаси разполагате, изключвайки техниката в офиса, изключително в случай че ще се постанова да работите от у дома или през уикенда.

Редактор: Елица Христова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР