Когато Тайлър Иваноф се натъква на бутилка, в която е

...
Когато Тайлър Иваноф се натъква на бутилка, в която е
Коментари Харесай

Откриха подателя на 50-годишно писмо в бутилка

Когато Тайлър Иваноф се натъква на бутилка, в която е прикрито обръщение на 50 години, той надали е предполагал, че подателят ще бъде издирен, написа Би Би Си, представена от БГНЕС. Мъжът от Аляска събирал дърва, когато се натъкнал на странната находка, написана на съветски, и разгласил фотография във фейсбук с молба изпращачът да бъде открит.

Оказало се, че писмото в бутилка е написано от моряк, служител на съветския транспортен съд " Сулак ", и е хвърлено в морето на 20 юни 1969 година Руски медии са намерили подателя - капитан Анатолий Ботсаненко.

Тайлър Иваноф споделя, че събирал дърва на към 32 километра от родното си село Шишмареф, когато се натъкнал на бутилката, която била запечатана с коркова запушалка. Той я отворил със зъби и първото, което усетил, бил мирисът на вино. Хартията обаче била суха. На нея пишело: " Най-искрени почитания! От кораба " Сулак " на съветската далекоизточна флотилия. Поздравявам този, който открие тази бутилка, и го апелирам да отговори на адрес: Владивосток Ц " Сулак ", за целия екипаж. Пожелаваме Ви здраве и дългоденствие и попътен вятър. 20 юни 1969. "

Когато капитан Ботсаненко, който сега е на 86 години, схванал, че посланието му е било намерено и прочетено, избухнал в сълзи от наслада. Пред съветската телевизия " Россия 1 " той е удостоверил, че почеркът върху писмото е негов.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР