Когато става дума за почистването на нашите домове, ние всички

...
Когато става дума за почистването на нашите домове, ние всички
Коментари Харесай

9 места, които винаги забравяме да почистим в дома

Когато става дума за почистването на нашите домове, ние всички се сещаме за килимите, прозорците, рафтовете на библиотеката, мивката, тоалетната и други места, които се набиват на очи. Съществуват обаче кътчета и предмети, за които даже най-старателните и отдадени чистофайници не помнят.

Американският Институт за домакинство идва на помощ, разкривайки 8 места, които биват подминавани или забравяни и от най-прилежните и съзнателни домакини, когато се заемат с почистването на дома.

Сред тях са отдалеченото на тв приемника, платнени пазарски торби, метлите и четките. Вижте кои са и останалите места в дома ви, за които сигурно и вие не се сещате.



Пространствата сред уредите и мебелите

Сред местата, където е належащо постоянно да пускаме прахосмукачката, са пространствата сред кухненските уреди и мебелите, тъй като там се натрупва доста нечистотия и прахуляк.

Дистанционното на тв приемника

Ако се замислите за последния път, когато сте почистили отдалеченото си, евентуално ще поискате да грабнете антибактериална кърпичка, преди да го вземете още веднъж в ръка. И въпреки тв приемникът и поставката му сигурно да са в листата ви за разчистване, множеството домакини не помнят за отдалеченото, макар че то непрекъснато е в ръцете им.



Платнените торби за извършване на покупки

Платнените пазарски чанти и торби се употребяват от от ден на ден хора и все по-често. Но постоянното им изпиране надали е измежду главните ви грижи. Експертите обаче, поучават да ги перете постоянно, с цел да премахнете бактериите, които се натрупат с времето в тях. Освен това е хубаво след всяко извършване на покупки да изтупвате остатъците от хранителни и други артикули.

Клавиатурите

Клавиатурата на преносимия компютър или компютъра би трябвало да получава особено внимание при почистването на дома и да се дезинфекцира постоянно. Като се има поради какъв брой постоянно работите с нея, може би към този момент си представяте какъв брой нечистотия се натрупа по нея и какъв парадайс е за бактериите.
Според едно скорошно проучване, по клавиатурата на компютъра ви има 400 пъти повече бактерии, в сравнение с върху седалката на тоалетната паница.


Пералнята

Най-много бактерии има в отделението за перилен препарат и по уплътнението на пералнята. Затова би трябвало да се обръща особено внимание на тези места, поучават специалистите.
Хубаво е да оставяте вратата на пералнята отворена сред обособените пранета, с цел да може да се проветрява и да не се образува плесен.

Рафтовете и чекмеджетата на хладилника

Специалистите припомнят, че в отделението за пресни плодове и зеленчуци в хладилника се трупват доста хранителни останки, които постоянно забравяме да отстраним. В резултат на това, там стартират да се развъждат най-различни бактерии, поради които е добре постоянно да почистваме тази част от хладилника. Препоръката, която дават на домакините е, на дъното да се сложи кухненска забрадка.



Метлите и четките за разчистване

Точно както четките за грим, домакинските метли и четки също би трябвало да бъдат почиствани. това може да стане с прахосмукачката или като ги накиснете в сапунен разтвор за няколко минути, след което ги изплакнете с топла вода.

Полилеите

Полилеите също са измежду движимостите в домовете ни, които доста бързо се покриват с прахуляк. За лесното им разчистване може да използватее антибактериална мокра забрадка.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР