Когато се запознахме с изкуствения интелект (AI), започнахме да разбираме,

...
Когато се запознахме с изкуствения интелект (AI), започнахме да разбираме,
Коментари Харесай

Как изкуственият интелект трансформира външната реклама

Когато се запознахме с изкуствения разсъдък (AI), започнахме да разбираме, че същинските роботи са аналитични мозъци, които имат способността да осмислят наличните данни и информация.

До 2028 година цената на промишлеността за маркетинг с изкуствен интелект може да надвиши 100 милиарда $, сочат данни на Statista. Гигантите в региона на цифровата реклама (Google и Meta) вършат маркетинга с изкуствен интелект наличен за всички. Заради това мнозина са решили, че съставените елементи на външния маркетинг са прекомерно обичайни, с цел да бъдат ефикасни.

Е, това не е правилно. Подобно на съвсем всяка част от живота ни, AI – изкуственият разсъдък! Тя ще бъде по-ефективна опция за дребните предприятия, само че по какъв начин?
Събиране на информация за местоположението посредством изкуствен интелект
Успехът на рекламата зависи доста от нейното местонахождение. Поставянето на билборд на неверната локация може да бъде толкоз потребно, колкото чифт обувки без подметка. Ето за какво компаниите са се вманиачили във връзка с местоположението на своите клиенти.

Повече от 80% от всички данни, събирани и съхранявани в интернет, са свързани с местоположението. Така че организациите са интензивно осведомени за нашето местоположение, до момента в който се придвижваме от място на място. Агенциите за външна реклама започнаха да употребяват изкуствен интелект, с цел да обработват тези огромни масиви от данни, основани на местоположението, и да оказват помощ на дребните предприятия да насочват своите външни реклами към клиентите, където и да се намират.

Множество дребни предприятия са тествали външната реклама благодарение на информация за местоположението. В съпоставяне с таргетираните цифрови маркетингови акции тези компании регистрират към 85% растеж на потребителската база и 83% нарастване на ангажираността и % на отговорите. Това е опция, която всеки рационален бизнес не желае да пропусне.
Целенасочена външна реклама по избран маршрут 
Много от събраните данни за местоположението се актуализират в действително време. Тъй като данните се трансформират, рекламните компании употребяват задвижван от изкуствен интелект разбор на, с цел да схванат по-добре нормалните направления на клиентите. Това съставлява голяма опция за дребните предприятия.

Маркетолозите биха могли да употребяват опциите за мобилна външна реклама (като брандирани коли и билбордове), с цел да доближат до евентуалните клиенти, до момента в който те пътуват по нормалните си направления. По този метод бизнесът ви се оказва в полезрението на вашите клиенти по време на ежедневните им пътувания.
Програмна реклама или изкуствен интелект
Идеята да имате цялостен надзор върху бюджета и задачата на рекламата си, е една от примамливите характерности на цифровия маркетинг. Традиционната външна реклама видимо не оферираше такава еластичност.

Иновативните снабдители на външна реклама обаче употребяват технологии, които ще разрешат на дребните предприятия да имат по-голям надзор върху това къде и по какъв начин ще се виждат техните реклами. С достъпа до огромни бази данни, софтуерните платформи за външна реклама подтикват рекламодателите да дават характерни идентификатори на аудиторията (като демографска информация, модели на пътешестване и т.н.) и автоматизирано разпределят акциите им на подобаващите места посредством най-ефективните канали.

Управлението на сполучлив бизнес изисква дейно потребление на ресурсите. Администрацията на Съединени американски щати за дребния бизнес предлага:

" Като общо предписание дребните предприятия би трябвало да отделят си за маркетинг. "

Сега, когато изкуственият разсъдък прави даже външната реклама по-достъпна и точно ориентирана, ръководителите на дребния бизнес биха могли да употребяват основаната на данни информация за местоположението, с цел да изследват благоприятни условия в нови територии, да доближават до евентуални клиенти даже до момента в който те се занимават с нормалните си действия и да програмират всички тези до момента обичайни маркетингови действия да се извършват по способи, които са доста по-ефективни от елементарния цифров маркетинг.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР