Когато се свалят данъци, това облекчава бизнеса, а не крайните

...
Когато се свалят данъци, това облекчава бизнеса, а не крайните
Коментари Харесай

Тома Биков: Правителството закъсня с компенсациите за бизнеса и изпусна цените

Когато се смъкват налози, това облекчава бизнеса, а не крайните консуматори, съобщи пред бТВ депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

Той предвижда, че нулевата ставка на Данък добавена стойност няма да понижи цената на хляба с 20%, допустимо е и въобще да няма поевтиняване.

По думите му, по време на ковид-кризата държавното управление на ГЕРБ е свалило Данък добавена стойност за заведенията, с цел да оцелее този бизнес, не е имало упования да се смъкват цените. Той добави, че не е неприятно да се подкрепят и хлебопроизводителите, само че упованията за поевтиняване са нереалистични.

Биков разяснява, че скокът на цените се следи от 7-8 месеца и той не е провокиран от войната в Украйна.

Депутатът подсети, че още първоначално от ГЕРБ са предложили свръхпечалбите от продажбите на електрическа енергия да отидат за обезщетения за бизнеса. По думите му, в случай че мярката беше приложена тогава, това би могло да задържи цените, в този момент е закъсняла и процесите не може да се върнат обратно.

По мотив на полемиките дали в настоящия кабинет има фрагменти, свързани с ГЕРБ, той означи, че има хора, които са били в третия ешелон на партията, като Калина Константинова и Божидар Божанов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР