Когато Русия започна пълномащабна война срещу Украйна на 24 февруари

...
Когато Русия започна пълномащабна война срещу Украйна на 24 февруари
Коментари Харесай

Палестинците в Украйна осъждат „двойния стандарт“, докато Киев подкрепя Израел

Когато Русия стартира пълномащабна война против Украйна на 24 февруари 2022 година, Амер Ароги, 30-годишен публицист, който живее в линията Газа, се почувства задължен да рапортува за спора. След като е претърпял израелската окупация, той усеща, че може да разбере тежкото състояние на украинците, предава Al Jazeera. 

Амер Ароги се реалокира безпроблемно в Украйна. Неговият по-голям брат живее в Украйна от доста години, а Ароги бързо си обезпечи нова работа като сътрудник на прочут новинарски канал, оповестява медията. 

По-малко от две години по-късно, войната още веднъж избухва в родината му с последната ескалация на спора сред Израел и Палестина. 

Според някои наблюдаващи има паралели сред Русия и Израел и Украйна и Палестина.  

Но в категоричен отговор след експлоадирането на войната в Газа украинският президент Володимир Зеленски даде поддръжката си зад Израел, сходно на огромна част от украинското население и съвсем всички западни водачи.  

„ Виждам двоен стандарт. … Светът оказа помощ на украинците, а на нас никой. Никой не ми оказа помощ да изтеглям майка ми и сестра ми от Газа “, споделя Ароги пред Al Jazeera.   

Iran’s Leaders Say They Don’t Want a War. Should We Believe Them? - Iran is asserting its military strength amid the widening regional turmoil in the Middle East. That doesn’t mean its leaders want to be drawn into a wider war. Via:
— Olav Mitchell Underdal (@omunderdal)
Украинците бяха „ жертви на солидна агитация “ по време на първите стадии на войната, заради което постоянно подкрепяха израелските бомбардировки над Газа, счита Ароги.   

Той споделя, че би желал да напусне страната, само че не може, тъй като има палестински паспорт. Мъжът прекарва дните си залепен пред тв приемника, страхувайки се за фамилията си в Газа.    

Последната ескалация на спора сред Израел и Палестина стартира на 7 октомври, когато “Хамас ” нападна Южен Израел, убивайки 1139 души.  

В този миг от войната минимум 24 762 палестинци са били убити от израелските сили в Газа. Въпреки че Израел съобщи, че цели да унищожи “Хамас ”, който ръководи обсадения анклав.   

Олена Зеленска сподели на 7 октомври, че украинците схващат и „ споделят болката “ на израелския народ, до момента в който билбордове в Киев осветяваха столицата с израелското знаме.  

Хашем, медицински експерт от Газа, който се реалокира в Украйна преди девет години, остава безапелационен в позицията във връзка с войната в Украйна, предава Al Jazeera. И въпреки всичко украинската реакция на офанзивата на Израел в Газа го накара да се бори с спорни страсти в първите месеци на войната, изключително откакто „ Украйна страда от окупация като Палестина “, сподели той, представен от Al Jazeera.

Преобладаващият роман в националните медии е в интерес на Израел и въздейства върху публичните настроения, споделя той. Хашем е потърпевш персонално. Той споделя, че е получил закани и дискриминационни известия, цялостни с ненавист, от хора, които са научили, че той е от Газа, само че живее в Украйна. Въпреки това счита да остане в Украйна.  

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР